Zonguldak İl Genel Meclisi Nisan ayı 4 Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis bir önceki birleşim toplantısının tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı. Mecliste 4 gündem maddesi görüşüldü.

Gündemin 4. Maddesindene kadar isale hattı ve hat üzerinde kalan belediye ve köyleri su verilmesi ile ilgili madde görüşüldü.

Su projesi ile ilgili maddesi şöyle;
İlimiz Devrek İlçesi, Akçasu köyü bölgesinde Kınayaka deresi üzerine, Buldan Göleti ve Gürbüzler köyü bölgesinde yer alan Davulgu deresi üzerine, Davulgu Göleti ile Devrek Gümüşpınar köyü bölgesine arıtma tesisi yapılması planlanmakta olup, buradan Filyos bölgesine kadar isale hattı ile hat üzerinde kalan Belediyeler ile köylere su verilmesi öngörüldüğünden, DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce gönderilen protokol taslağının imzalanabilmesi için Genel Sekreterlik Makamına yetki verilmesi, proje maliyetlerinin geri ödenmesi ve bahsi geçen işlerin yaptırılması ile ilgili Plah ve Bütçe, İçişleri, Çevre ve Sağlık, Sanayi ve Ticaret, Ar-Ge ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8 - 3 - 8 - 4 - 2 - 8 sayılı raporlarının görüşülmesi.

Gündemin 5. Maddesinde 5 belde belediyesinin
Köye dönüştürülmesi ve imar planlarının iptal edilmesi ile ilgili madde şöyle;

Belediye iken köye dünüştürülen, Devrek İlçesi Eğerci ve Özbağı Belediyeleri, Ereğli İlçesi Çaylıoğlu Belediyesi, Gökçebey İlçesi Hacımusa Belediyesi ile Kozlu İlçesi Sivriler belediyesinin, imar planları İl Genel Meclisimizin 07.09.2020 tarih ve 64 sayılı kararı ile iptal edilmiştir. İmar Planları iptal edilen bahsi geçen köylerin yerleşik alan tespitlerinin yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman, İçişleri ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8 - 9 - 6 - 4 - 9 sayılı raporlarının görüşülmesi.