Çaycuma Kaymakamlığı'nın katkıları ve Çaycuma Belediyesi'nin ev sahipliğinde her yıl gerçekleştirilen Çaycumalılar Buluşuyor'un 4'üncüsü gerçekleştirildi.

İlk olarak Belediye önünde toplanan katılımcılar Atatürk anıtına kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından anıta Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından çelenk sunuldu. Programa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, GMİS Başkanı Hakan Yeşil, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, kent dışında gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye bandosu eşliğinde Belediye tarafından yapılan Uğur Mumcu Caddesi'ndeki müze eve kadar yüründü.

Müze evin açılışından önce etkinliğe katılanlara teşekkür eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı;"5 yıl boyunca Çaycuma'nın güzel bir yaşam kenti olması amacı ile güzel işler yaptık. Yeni hizmet binasını rahmetli babamın 60 yıl önce yaptığı binadan sonra ilçeye kazandırmak bana nasip oldu. Daha bitiremedik ama Çaycuma'ya uzun süre hizmet edecek bu yapıyı yapmaktan son derece keyif aldım, mutlu oldum. Bugün aramızda olan belediye hizmet binasının mimarı Mustafa Girgin'e de teşekkür ediyorum. Belediye binamızı karşısında müze evini yapmaya karar verdik. Çaycuma'nın geçmişte böyle evler olduğu için yapmaya karar verdik. Şimdi böyle evler göremiyoruz, keşke bunları koruyabilsek. Modern bir belediye hizmet binasının karşısına tezat anlamında geçmişteki Çaycuma'ya ait bir simgeyi yerleştirmek istedik. Burayı müze olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Önümüzdeki dönemlerde sizlerin dinlendiği, soluk aldığı, Çaycuma'nın geçmişini yaşadığı, anıların sohbetinin yapıldığı bir yer olacak diye düşünüyorum"dedi.

Öğle yemeğinde Belediye Çay Bahçesinde katılımcılara köy yemekleri ikramı yapıldı.

Kültür Sanat Merkezindeki programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu şunları söyledi; "Önceki buluşmalarımızda gelen dostlarımız bölgemize bir sürü katkılar verdiler ve ufkunu açmada yardımcı oldular. Ama bizim ihtiyacımız olan şey bölgemiz adına birlik ve beraberlik nitelikli insanlardan bu bölgeyi harmanlayıp, hak ettiği en iyi yere getirmek. Ben gördüğüm bu tabloda birlik ve beraberliği görüyorum. Önce Çaycuma'dan Zonguldak 'a oradanda ülkemize yayılmasını diliyorum".

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Türkiye'nin çok dinamik ve hareketli bir ülke olduğunu ifade ederek; "Hepimiz bir yerlerden bir yerlere savrulup duruyoruz. Doğduğu yerden ayrılmayan hiç kimse yoktur. Almanya'da çok sayıda Çaycumalı var. Türkiye'nin muhtelif yerlerinde de Çaycumalılar mahalleleri oluşmaya başladı. Diğer taraftan Çaycuma ile bağı olan insanlar var. Çağın getirdiği hız da bu hareketi kolaylaştırıyor. Bu tabloda hepimiz bir yerlere koşturuyoruz. Böyle hep beraber bir araya gelmek benim hayrımı en önemli eşiklerinden biri. Bu buluşmalarda güzel sonuçlar elde edelim. Bu değerli insanların birikimlerinden, tecrübelerinden yararlanalım. Kendini Çaycumalı sayan herkes bu etkinliğe katkı versin. Bu buluşmaların devam edeceğine dair inancım benim umutlandırıyor. Bir yıl boyunca bu sinerjinin devam edip, bağların kopmamasını, Çaycuma'ya yeni şeyler katmak için çabalarınızı istiyorum"diye konuşarak belediyenin hayata geçirmeyi düşündüğü Deneme Bilim Merkezi için destek istedi.

"AKILLARIMIZI, YÜREKLERİMİZİ ÇAYCUMA İÇİN BULUŞTURUYORUZ"

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli de çok güzel bir ilçede yaşadıklarını söyleyerek; "Bazen içindeyken farkına varamıyoruz ama özellikle gurbetteki Çaycumalılarımız, Çaycuma'nın değerini bizlerden daha çok iyi anlıyor ve biliyorlardır diye düşünüyorum. Doğasıyla, yapısıyla her şeyi ile çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. İhtiyacımız olan şey bu güzelliklerden enerji ortaya çıkararak, Çaycuma' yı daha güzel yerlere taşımak için çaba harcamasıdır.

Bugün bu etkinliğe gelme amacımız bir taraftan memleket özlemini gidermek bir taraftan da böyle bir sinerjiyi ortaya çıkartarak 'Çaycumamıza ne yapabiliriz?' düşüncesi ve gayreti içerisinde olmak olması lazım. Çaycuma öyle bir ilçe ki 10 yıl öncesine göre hem daha iyi 10 yıl sonrası şimdikinden daha iyi olacak. Bu güzel etkinlik Çaycuma'nın zenginliğini, potansiyelini bir araya getirecek etkinlik olsun. Somut sonuçları da ortaya çıkarıp güzel neticeleri ortaya çıkarabileceğimiz güzel bir etkinlik olsun diyorum. Katılım sağlayan, Çaycuma dışından gelen Çaycumalılara, ilçemizde yaşayan Çaycumalılara ve kendisini benim gibi Çaycumalı hisseden herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

CHP Zonguldak eski Milletvekillerinden Ali İhsan Köktürk şunları kaydetti; " Hepimizin Çaycuma'ya yönelik çok güzel duygularımız var. Çaycuma geçmişimiz olduğu gibi aynı zamanda geleceğimiz. Bugün bu salonda sadece geçmişe değil, geleceğimize sahip çıkmak için buradayız. Hepinize bundan sonra süreçte mutlu huzurlu, güneşli güzel günler diliyorum".

Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici selamlama konuşmasında şunları ifade etti; "Güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Anadolu'da çok güzel yerler var. Bir bakıyorsunuz bir bölgede ekonomik ve sosyal bşr gelişme oluyor. Bi adan nüfus artışı oluyor. Belli bir süre sonra orası yaşanmaz hale geliyor. Dolayısı ile bu tür Çaycuma gibi yerlerin geleceğinin hazırlanması gerekiyor. Burada ya bir mühendis elinin eğmesi için Bülent Kantarcı'ya oy verilmesini istemiştik. Kendisi bizi mahcup etmedi. Çaycuma'da çok başarılı işler yapıyor. Çaycumalılar Buluşuyor toplantıları bana göre sosyal sermayedir. İlçe dışında yaşayan Çaycumalıları senede bir gün buraya getirmek, onun vizyonundan yararlanmak hem Çaycuma, hem o yüzden için önemlidir"dedi.

Kent Konseyinin hazırladığı kısa skeç de izleyenleri kahkahaya boğdu. Prof. Dr. Tarık Şengül 'Değişen Dünyada Yerel Dayanışma' konulu forum ile ve Prof. Dr. Övünç Ahmet Ercan tarafından 'Dışarıdan Bir Gözle Çaycuma' konulu forum gerçekleştirildi.

Editör: Pusula Gazetesi