Zonguldak'ta, ressam 49 yaşındaki Necdet Kutoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olarak 3'üncü üniversiteyi bitirdi.

Mehmet Çelikel Lisesi mezun olan Necdet Kutoğlu, 1979-1983 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksekokulu Maden Bölümü'nden mezun oldu. 2006'da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitiren Kutoğlu, 2013'de başladığı BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü bu sene dönem birincisi olarak bitirdi. Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, kentte 20 yıldır ressamlık yapan ve geçen Mart ayında 7'nci kişisel resim sergisini açan Necdet Kutoğlu'na birincilik ödülünü ise aynı zamanda kuzeni olan Rektör Yardımcısı Şenol Hakan Kutoğlu verdi. Öğrenciler, yemin ettikten sonra keplerini fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

Yaşadığı stres nedeniyle esnaflığı bıraktıktan sonra kendisini sanata adadığını belirten Necdet Kutoğlu, "Böylece hem sanatımı yaptım hem de okudum. Şu anda da üçüncü üniversiteyi bitirdiğim için mutluyum" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Pusula Gazetesi