TEKİRDAĞ'da 137 kilogram ağırlığındaki Hüsnü Yeter'in(38) hayatı, hipertansiyon ve aort damarında daralma nedeniyle hayati tehlikeli konuma geldi. Gittiği tüm hastanelerde yüksek risk nedeniyle mide küçültme ameliyatı olamayan Hüsnü Yeter, instagramda bulduğu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Dr. İlhan Taşdöven'in yaptığı başarılı ameliyat ile midesini küçülttü. Hayata yeniden döndüğünü söyleyen Yeter, Dr. Taşdöven ve ekibine teşekkür etti.

Tekirdağ'da bir fabrikada işçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Hüsnü Yeter, uzun yıllardır fazla kiloları nedeniyle hayatını güçlükle sürdürüyordu. Yaşadığı şehirde ve birçok kentteki çeşitli hastanelere başvuran Yeter, aort damarındaki daralma ve hipertansiyon rahatsızlığı nedeniyle ameliyatı riskli görüldü. Doktorların ameliyat etmediği Yeter'in yaşamı, fazla kiloları nedeniyle zor günler geçirmeye başladı. Yeter, bir yakının vasıtasıyla instagramdan ZBEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Dr. İlhan Taşdöven ile tanıştı. Ardından Zonguldak'a giden Yeter, tedavi altına alındı. Dr. Taşdöven, 3 günlük muayene sürecinin ardından Yeter'in ameliyatına karar verdi. Yeter'in 4 saatlik ameliyatla midesi küçültüldü. Hastanede 2 gün daha kalan Yeter, bugün taburcu edildi. Hüsnü Yeter, hayata yeniden dönmüş gibi hissettiğini söyledi. Birçok hastanenin kendisini ameliyat etmek istemediğini ifade eden Yeter, "İlhan hocandan yakınlarımdan ameliyat olan var. Ben buraya 137 kilogram ile geldim. Çok sağ olsun. Çok rahattım. Bir hafta içinde gerekli işlemler yaparak ameliyatımı oldum. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Bugün çok mutlu ayrılıyorum. Zonguldak halkı için velinimet kendisi." dedi.
'BEÜ OBEZİTE MERKEZİ TÜRKİYE'DE SAYILI MERKEZLERDEN BİRİ'
Dr. İlhan Taşdöven ise obezite hastalarının yaşadıkları, şeker ve tansiyon gibi çeşitli rahatsızlıkların zamanla hayatlarını daha da güçleştirdiğini söyledi. Bu tür hastaların kalp krizi ve birçok hastalığı da beraberinde getirdiğini anlatan Dr. Taşdöven, "Hastamızın obezite hatalığı vardı. 137 kilogram ağırlığında. Şeker, tansiyon, uyku apnesi gibi rahatsızlıkları vardı. Biz hastamıza tüp mide ameliyatı yaptık. Yaklaşık 100 milimetre midesi kaldı. Yani bir muz kadar midesi kaldı. Hastamız iştah merkezini aldığımız için midedeki çok fazla iştahı olmayacak ve hızlı bir kilo verme dönemine girecek. Biz de takipleşeceğiz kendisiyle. Üniversitelerimizin bünyesinde bir obezite merkezimiz var. Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Türkiye'de sayılı merkezlerden biri. Ortalama bir ayda 15 kilogram verebiliyor hastalarımız. Spora göre bu 25 kilograma kadar çıkabiliyor. Obezite ameliyatı için Tekirdağ gibi İstanbul ve Ankara gibi illerinden çok sayıda hasta geliyor. Yaklaşık burada 450 ameliyat yaptık. 200'ü il dışından geldi. Hüsnü beyde onlardan bir tanesi. Hastamız 3 günlük tedavisinin ardından şifa ile evine geri gönderiyoruz." dedi.