Filyos Ateş Tuğla Fabrikası sahipleri ile Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal arasındaki tartışmanın 40 milyon dolarlık ranttan kaynaklandığı iddia edildi.

Fabrika sahipleri, fabrikanın bulunduğu arsanın imara açılmasını istiyor. Filyos Belediyesi ise hukuki gerekçelerle bu talebe karşı çıkıyor. Ve kavga başlıyor.
Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nın imara açılması halinde arsa değerinin 40 milyon doları bulacağı konuşuluyor.
Son günlerde Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında çıkan haberlerin amacı şu: Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında bir soruşturma açılacak. Ömer Ünal açığa alınacak. Belediye Meclis''nde CHP'li üyeler çoğunlukta olduğu için yeni seçilecek başkan CHP'li biri olacak. Ve Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nın bulunduğu arsa imara açılacak. 40 milyon dolarlık bir rant ortaya çıkacak.
Aslında günlerdin süren kavganın, haberlerin nedeni bu.
Bu kavgaya zaman zaman siyasetçiler de müdahil oluyor.
Önceki dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, fabrika sahipleri adına çalışmalar yapmış, hatta partili Belediye Başkanı Ömer Ünal ile ters düşmüştü.
Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, fabrikanın sahibi görünen Teoman Papila'nın damadı Harun Demir ile Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'ı ziyaret etmişti. Ancak bu girişimlerden de sonuç çıkmadı.