Zonguldak'ta 2 aylık hazırlık sürecinin sonrasında eş zamanlı adreslere yapılan baskında 16 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik köpeği 'Dark'ın da katıldığı aramalarda piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış sentetik uyuşturucu maddeler ele geçirildi.
Zonguldak'ta uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve kullandığı tespit edilen kişilere yönelik yapılan planlı çalışma kapsamında 2'si kardeş olmak üzere gözaltı kararı verilen 19 şüpheliden 16'sı gözaltına alındı. İstanbul ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının işbirliğinde yürütülen soruşturmada piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış sentetik uyuşturucu maddeler ele geçirildi. 2 aylık hazırlık süreci sonrasında yapılan eş zamanlı baskınlarda ele geçirilen maddelere ise el konuldu.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada konuya ilişkin şöyle denildi:
"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan adli soruşturma kapsamında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Zonguldak il merkezi ve Kozlu ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve kullandığı tespit edilen kişilere yönelik yapılan planlı çalışma kapsamında 2'si kardeş olmak üzere gözaltı kararı verilen 19 şüpheliden 16'sı gözaltına alınmıştır. 22 Şubat 2017 günü Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda 2 aylık hazırlık süreci sonrasında şüphelilerin tespit edilen ikametlerinde sabah saatlerinde konusunda uzman çok sayıda polis ve narkotik köpeği Dark'ın katılımıyla arama yapıldı, arama sonucunda Zonguldak il merkezi ve ilçelerinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış sentetik uyuşturucu maddeler ele geçirilmiştir. Şüphelilerin İstanbul ilinde Zonguldak'ta piyasaya sürmek üzere getirdikleri tespit edilen uyuşturucu maddelere el konulmuş olup, şüphelilerin işlemleri Cumhuriyet Başsavcılığımız ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğinde Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülmektedir. Soruşturma sonuçlandığında kamuoyuna ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

12 KİŞİ SERBEST, 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 12 kişi, kullanıcı oldukları gerekçesiyle serbest bırakılırken, 4 kişi adliyeye çıkarıldı. Cumhuriyet savcısına ifade eden Uğur Ç., Serkan Ç., Sevgi K. ile Hakan K., tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme, 4 uyuşturucu tacirinin tutuklanmasına karar verdi.

Operasyonlarda yaklaşık 100 gram bonzai ile 30 adet ectasy hap ele geçirilmişti.

Editör: Pusula Gazetesi