Zonguldakspor'un deplasmanda Altay karşısında aldığı 4-0'lık farklı yenilgiyi değerlendiren takım kaptanı Mert Caymaz Altay'a karşı ilk yarı iyi olmalarına rağmen ikinci yarının başına yedikleri ikinci golden sonra oyun disiplininden koptuklarını, ancak maça hakem hatalarının da damga vurduğunu söyledi. Altay'a karşı kaybettikleri 4-0'lık yenilginin ölçü olmaması gerektiğini belirten Mert, Zonguldakspor olarak rakiplerini 4-0 da yenecek güçleri olduğunu bunu Karagümrük maçında göstereceklerini söyledi.

"OYUN DİSİPLİNİNDEN KOPTUK"

İzmir'de Altay karşısında hiç beklemediğimiz bir skor ile karşılaştık. Hep konuşuyorduk, iyi başlamak çok önemli, diye. Maçın kırılma anları vardı. Maçın başında yani altıncı dakika top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tam olarak belli değil. Başta o golü yememiz, ikinci yarının başında da gol yememiz iyi olmadı. Çünkü ilk golden sonra toparladık. İlk yarı çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Pozisyonlarda bulduk. Ama ikinci yarıda gol yiyince oyundan koptuk. En büyük hatamızda oyuncu disiplininden koptuk. Hocamızın uyarılarına rağmen. Dediğim gibi maçın kırılma anları vardı. 2-0 olduktan sonra bir karşı karşıya pozisyon kaçırdık. O olsaydı eğer dönebilirdik belki. Yine 3-0'da yüzde bir milyon penaltı vardı. O verilse belki yine bir dönüş yapabilirdik. Bunun neticesinde çok kötü bir skor aldık. Yapacak bir şey yok. Maçı 4-0 kazansak da yolumuza bakacaktık. Daha 33 hafta var. Bunları telafi edeceğiz" dedi.

"4-0 YENİLDİYSEK, 4-0 DA YENERİZ"

Mert Caymaz "Fatih Karagümrük maçı için kazanmış olsaydık da çok fazla çalışacaktık. Ama şimdi daha fazla çalışmamız gerekiyor. 14 gün kadar bir süre var. Karagümrük maçını mutlak 3 puan ile bitirmemiz gerekiyor. Önümüzü görmemiz gerekiyor yavaş yavaş. Stadımıza da döndük. Skor kimseyi yanıltmasın. Biz bunu telafi etmesini de biliriz. 4-0 yenilmişsek 4-0 yenmesini de biliriz. Karagümrük maçında çok coşkulu ve tempolu bir Zonguldakspor izlettireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

"CEM SULTAN ÇOK İYİ BİR FUTBOLCU"

Galatasaray'dan arkadaşı olan yeni transfer Cem Sultan'ın transferini değerlendiren Kaptan Mert "Cem Sultan takım arkadaşımdı alt yapıdan. Çok iyi bir oyuncudur. Değişik mevkilerde oynayabilir. Sağ açık, forvet, forvet arkası. Çok meziyetli bir oyuncudur. Yalnız kamp geçirmemiş. Sadece o eksiği var. Bu 14 gün ara onun için iyi olur. Cem Sultan takım arkadaşlarını yakalar, bu takıma çok da faydalı olur" dedi.

"BAHANELERE SIĞINMAK İSTEMİYORUZ"

Takımda bir çok eksik olmasına rağmen Altay yenilgisi için bahanelere sığınmak istemediklerini belirten Mert "Sakatlarımız var. Biz hiçbir şeyin arkasına sığınmak istemiyoruz ama 4 defansın üçü devşirme oyunculardı. Bekten stoper yaptık, stoperden bek yaptık. Kamil iyileşir umarım. Diğer sakat oyuncularımızda, Cem Sultan'da performans olarak yakalarlarsa Fatih Karagümrük maçına bomba gibi çıkarız, farklı Altay yenilgisini de telafi ederiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi