Zonguldak Merkez'e bağlı Asma Mahallesi'nde kurulmak istenen Küçük Sanayi Sitesi'nin yapılacağı alanın uzaydan görünümü paylaşıldı. Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, Maden Makinaları Fabrikası ve Küçük Sanayi Sitesi'nin yapılacağı alanın 140 dönümlük bir alan olduğu ve şimdiden 33 şirketin yatırım için müracaat ettiğini belirtti.

Vali Erdoğan Bektaş'ın bu projeye çok uğraş verdiğini belirten Muhtar Girgin "Şehrin tam göbeği. Altyapısı için para hazır. Kültür Vadisi Projesi'ni engellemiyor. "Buraya yapmayalım, Çaycuma'ya Filyos'a yapalım ne demek?' Sizlere bu bölgedeki insanlar oy verdi, verdiğiniz kararı lütfen gözden geçirin, şehre ihanet etmeyin" dedi.

Muhtar Girgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Kok fabrikamızın ve güzel sanatlar bölgemizin uzaydan görünümü. 'Buraya sanayi yapılmaz, Çaycuma Filyos'a yapalım' denilen saha. Bu alandaki çalışmaları 1,5 seneden beri takıp ediyoruz. Sayın valimiz ve vali yardımcımız Turgut Bey bu proje için çok uğraş verdiler. 1 numaralı görülen alan eski Güzel Sanatlar Fakültesi, şimdiki Teknopark'ın şu andaki görünümü. 2 numaralı görülen alan Kok Fabrikamızın alanı, şehrin ortasında kalmış birileri tarafından parsellenmiş alan. Hazine arazisi ama devlet millet tarafından kullanılmayan koskoca 140 dönüm saha tamı tamamına. Tam şehrin göbeği.

Burada Bülent Ecevit Üniversitesi ARGE Teknopark'la birlikte üniversite öğrencilerimizi hem okutarak hem de uygulamalı bilgi vermek için üniversitemiz de elini taşın altına koyarak kurulacak sanayimize destek ve katkı sağladı. Buranın alt yapısı için para hazır, 33 şirket müracaatlarını yapmış, bir an önce yatırım yapmak için bekliyorlar. Buraya kadar tamam da maalesef meclis toplantısında yaşananlar bölge insanlarını ve bizleri çok üzdü. 'Buraya yapmayalım, Çaycuma'ya Filyos'a yapalım ne demek?' Sizlere bu bölgedeki insanlar oy verdi, verdiğiniz kararı lütfen gözden geçirin, şehre ihanet etmeyin. Bence bir yerlerde bilgi noksanlığı var. Lütfen bilgi almak için Valiliğimize gidin, bütün bilgiler orada mevcut. 3 numaralı gördüğünüz alan ise eski Üzülmez Atölyesi ve Mekanizasyon Servisine yapılacak Üzülmez Kültür Vadisi Projesi. Bu projeye sonuna kadar destek oluyoruz, olanlara ve olacaklara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu projeye ret oyu verecekleri de kamuoyuna havale ediyoruz."