Devrek Devlet Hastanesi'nde doktor açığı 10'a çıktı. Doktor açığının artması sonucunda vatandaşımız Zonguldak ve Çaycuma hastanelerine sevk ediliyor. Bunun yanında Devrek'ten her gün Karabük ve Bolu'daki özel hastanelere araçlarla vatandaşımız tedavi olmak için taşınıyor.

TOMOGRAFİ CİHAZI VAR DOKTORU YOK

19 uzman doktoru olması gereken Devrek Devlet Hastanesi'nde halen 9 uzman doktor görev yaparken bunlardan 1 tanesi doğum iznini kullanırken, Radyoloji ve Laboratuvar uzman kadrosunu da şuana kadar hiçbir atama yapılmadı. Oysa hastanede tomografi cihazı varken kullanacak doktorunun olmayışı da büyük bir skandal olup siyasilerimizin ayıbıdır.

HASTANEDE ŞUAN İTİBARİYLE 10 DOKTOR AÇIĞI VAR

Devrek Devlet Hastanesi'nde zorunlu hizmetlerini tamamlayan 6 uzman doktorun tayini çıktı. Yine hastanemizin 2 cerrah kadrosu olmasına rağmen 1 cerrah bulunuyor. Bunun yanında Radyoloji ve Laboratuvar birimlerine ise bugüne kadar hiçbir uzman doktor ataması yapılmadı.

Buna göre; Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Emrah Ekim, Dahiliye Uzmanı Dr. Fatih Kamış, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Göktuğ Savaş, Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Şengül Tarhan, Nöroloji Uzmanı Dr. Gülsüm Ekim ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat Tarhan tayin olarak ilçemizden ayrıldı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tuğba Özüdoğru Çelik'in de doğum izni kullanıyor olmasıyla bu birimde de doktor kalmadı.

Böylece Devrek Devlet Hastanesi'nde şuan itibariyle 6 doktorun tayininin çıkması, 1 cerrah, 1 laboratuvar uzmanı, 1 radyoloji uzmanı ve 1 Fizik tedavi uzmanı olmak üzere toplam 10 doktor açığı bulunuyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI YİNE DOKTOR ATAMADI

Sağlık Bakanlığı'nın 2017 Yılı 2.Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama kurusıyla, Devrek Devlet Hastanesi'ne doktor atanır umudunuz da suya düştü. Bakanlık hastanemizi kura çekimine koymadı ve doktor ataması da yapmadı.

VATANDAŞLARIMIZ ZONGULDAK VE ÇAYCUMA HASTANELERİNE SEVKEDİLİYOR

Devrek Devlet Hastanesi'nde doktor olmadığı için vatandaşlarımız yine Zonguldak ve Çaycuma'daki hastanelere sevk ediliyor. Devrek şehir merkezinden de her gün Karabük ve Bolu'daki özel hastanelere araç kaldırılması da ilçe ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Sağlık alanında reform yaptığını her defasında belirten AKP vekil bir türlü doktor konusunda Devrek Devlet Hastanesi'nde dikiş tutturamıyor. Dolayısıyla AKP İktidarının sağlık reformu söylemleri gerçeği yansıtmıyor.

Oysa, 33 milyon (33 trilyon) lira harcanılarak yapılan Devrek Devlet Hastanesi'nin içine düştüğü durum içler acısı.

Editör: Pusula Gazetesi