Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1'inci sıra Milletvekili Adayı Hamdi Ayan, MHP'nin Cumhur İttifakı ile iktidara ortak olduğunu söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine 'Zonguldak'a devlet politikası uygulayacağız' dediğini belirten Ayan, "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Zonguldak'a gelmişti, Karaman Beldemizde kendisini karşılamıştık. O zaman kendisi beni makam aracına aldı. Yola çıktık. Zonguldak'ı ve halini gördü. Sayın genel Başkanımız siz Zonguldaklılara şunu iletmemi istedi. 'Bu Zonguldak'ın hali bireylerle, şahıslarla düzelecek gibi değil. Zonguldak'a bir devlet politikası gerekiyor. Zonguldak ancak o zaman ayağa kalkar. Sen benim adıma Zonguldaklılara bu sözü ver' dedi. Bu sözü yerine getirmenin zamanı şimdi geldi. MHP, AK Parti ile bir ittifak yaptı. Cumhur İttifakı ile yapılan bu anlaşma aslında bir iktidar ortaklığıdır ve MHP iktidara geliyor demektir. Bizim samimiyetimize inanın" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİDE 5'İNCİ, NÜFUSTA İSE 7'İNCİ SIRADA OLAN ZONGULDAK, ŞİMDİ 45'İNCİ SIRADA"

"Ben bu memlekette doğdum ve büyüdüm, bu memlekette adam oldum, bu memlekette şahsiyetlendim" diyen Hamdi Ayan, şöyle konuştu: "İçim kıpır kıpır ve çok doluyum. 30 yıldır birileri almış oyu, çekmiş gitmiş Ankara'da siyaset yapmış. Böyle bir dünya yok... Ben bunu hazmedemiyorum. Ben bu memlekete bir şey vermek zorundayım. Sizler bu hesapları yaparken, diğer partilerimizin adayları da buraya gelecek. Sizlere konuşacaklar. Belki sizlerin duymak istedikleri cümleleri kuracaklar. Onlar geldiğinde konuşurken unutmayın ki bir gerçek var, bu memleket kaybetti. Bu memleket Türkiye ekonomisine en fazla desteği, katkıyı sağlamış, ama en az alan bir memleket haline gelmiş. Ekonomide 5'inci, nüfusta ise 7'inci sırada olan Zonguldak, şimdi 45'inci sırada. Ne oldu bize? Maden ocaklarımızdaki 5 bin şehidimizi biz maden ocakları kapansın diye mi verdik? Madem kapatacaktık bize o şehitleri neden verdirdiniz? Doğru mu, doğruysa madenlerimize de sahip çıkacağız. O madenlerde bizim anılarımız ve acılarımız var. Öyle basit değil bu işler.

"HER GÜN BEKLEDİM KAPIDAN BİRİSİ GİRSE DE ZONGULDAK İÇİN DERTLEŞSEK DİYE"

Bak bunu bütün samimiyetimle söylüyorum, Hamdi geldi de burada konuştu, bunları söyledi. Adam yalan söylememiş yaptı dedirteceğim. Ben hedef de koydum, net söylüyorum en az 4 dönem... Ben 13 yıl ilçe ve il başkanlığı yaptım. Her gün bekledim kapıdan birisi girse de dertleşsek diye. Benim işim bu. Eğer seçilirsek aha meclis odası orada. Gelin orada dertleşelim, o koltuğa beraber oturalım. Ben böyle alıştım, siyaseti de böyle yaptım. Ben bir bürokrat gibi milletvekilliği yapamam. Eğer bir şey yapamaz da tıkanırsam, sizlere 'Arkadaş toplanın gelin Ankara'ya' diyeceğim Bu iş bundan sonra böyle. Bir fark yaratmak zorundayız, bu memlekete sahip çıkmak zorundayız.

Editör: Pusula Gazetesi