-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak'ta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı TOKİ İlköğretim, Köksal Toptan İlköğretim ve Kapuz İlköğretim Okulları bölünmek istenerek; ortaokul öğrencileri Kapuz'da toplanacak, Kapuz İlköğretim Okulu ise TOKİ İlkokulu gönderilmek isteniyor.

Okulların Okul Aile Birlikleri Başkanları, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ile görüşse de dertlerini anlatamadılar. Okullar bölündüğünde öğrencilerin düzeninin bozulacağını, velilere ise maddi külfet olacağını belirten başkanlar, çareyi imza toplamakta ve yasal yollara başvurmakta buldular.

TOKİ İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Sevgi Üzgül, Köksal Toptan İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Akçın ve Kapuz Okul Aile Birliği Başkanı Gökben Sütcü, Pusula'ya konuşarak bu konunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyorlar.

ÜZGÜL: "3 OKUL BÖYLE BİR SÜREÇTE KAOSUN İÇİNE SÜRÜKLENDİ"

TOKİ İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Sevgi Üzgül, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Yaptım oldu bitti mantığıyla hareket ederek hiç inceleme yapılmadan araştırılmadan 3 okul böyle bir süreçte iyice kaosun içine sürüklenmiştir. Ailelere bir de bu dönemde servis yükünü bindirmek acımasızlıktır. Geçen yıl bir servis ücreti 200 TL. idi. Bu yıl servislere alınabilecek öğrenci sayısı da azalacağı için bu ücret kim bilir kaç TL. olacak? Zaten objektif inceleme yapılsa TOKİ Yenimahalle Okulu'nun yürüme mesafesinde okul olmadığı ve site içinde yer aldığı göz önüne alınırsa okulun ilkokul ve ortaokul birleşik eğitim yapması bir gerekliliktir. Ayrıca Merkez ilçede sadece bu okulun 'ortaokul' kısmında değeri yaklaşık 200 bin TL. olan Z-kütüphane vardır, içerisinde bilimsel deneylerin yapılabileceği bir laboratuvar, kodlama sınıfı, zeka oyunları atölyesi de ortaokul öğrencilerinin kullanımına yönelik olup bu bina sadece İlkokul olursa her birisi taşınmaz oldukları için çürümeye terk edilmiş olacaktır. Okulumuz ilk ve ortaokul olarak bir bütündür."

AKÇIN: "10 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞUN 3.5 KİLOMETRE YÜRÜMESİ MANTIKLI DEĞİL"

Köksal Toptan İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Akçın, yaptığı açıklamada şöyle konuştu; "Yürüme mesafesinde olan ortaokulumuz 3.5 kilometre uzaklıktaki kapuz ilköğretim okuluna taşınmak isteniyor. Bu durum aileleri maddi ve manevi anlamda oldukça zorlayacaktır. Yol yürümeye hem güvenlik hem de uzaklık açısından mümkün değil. 10 yaşındaki bir çocuğun 3 buçuk kilometre uzakta olan güvenliği sıfır bir yoldan okula yollamak asla mantıklı değildir. Biz okullarımızın bu şekilde devam etmesini istiyoruz aksı halde yasal yollara başvurulacaktır. Zarar gören hiç bir çocuğun vebali alınamaz."

SÜTÇÜ: "İKİ ORTAOKUL OLACAK AMA İLKOKULUMUZ OLMAYACAK"

Kapuz Okul Aile Birliği Başkanı Gökben Sütcü ise şu açıklamayı yaptı; "Okulumuzda servise binmeden gelen, tüm öğrencilerimiz de servise binmek zorunda kalacak. Velilerimize maddi külfet olacak. Çocuklarımız ve biz okulumuzda mutluyuz ve bir aile gibiyiz. Okulumuz ayrılırsa Zonguldak'ın öğrencilerinin en mutlu olduğu ilkokulu bitirmiş olacağız. Yeşilmahalle olarak bir ilkokulumuz olmayacak, iki ortaokul olacak ama ilkokulumuz olmayacak. Biz önceden 2014 yılında Teoman Papila Ortaokulu'ndan geldik ve dönüşüm yaptık. Tekrar böyle bir dönüşüm içine girip düzenimizi tekrar bozmak istemiyoruz."