Zonguldak'ta kına dönüşü otomobil tarandı: 3 ölü paylaşan: pusula67televizyonu

Zonguldak'ta geçen 19 Ağustos'ta kına dönüşü pusu kurularak pompalı tüfekle taranan otomobildeki 3 kişi ölmüş, 1 kişi ise ağır yaralanmıştı. Merkeze bağlı Kumtarla Köyü'nde kına dönüşü bulundukları otomobilin pompalı tüfekle taranması sonucu baba Şeref Akyüz, oğlu Sonar Akyüz ve kardeşi Soner Akyüz hayatını kaybetmişi Tolga Köse ise ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili E.A, Jandarma tarafından gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturmayı genişleten Jandarma ekipleri, bugün E.A'nın annesi G.A, dayısı M.P. ve ağabeyi Ş.A.'yı gözaltına aldı. Geniş güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden M.P. ve Ş.A'nın tutuklanmasına, G.A'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

OLAY NEYDİ?

Zonguldak'ta kına dönüşü pusu kurularak pompalı tüfekle taranan otomobildeki 3 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Olayla ilgili ailenin arazi anlaşmazlığından aralarında husumet olan 20 yaşındaki Erdem A., gözaltına alındı.

Olay, gece 23:00 sıralarında Zonguldak'ın Beycuma Beldesi'ne bağlı Kumtarla Köyü'nde meydana geldi. Şeref Akyüz'ün kullandığı 67 SL 348 plakalı otomobil, köy meydanındaki kına dönüşü pusu kurularak pompalı tüfekle tarandı. Otomobilde bulunan 39 yaşındaki Şeref Akyüz olay yerinde, oğlu 14 yaşındaki Uğur Akyüz ve kuzeni 34 yaşındaki Soner Akyüz ise kaldırıldıkları Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan komşularının oğlu 19 yaşındaki Tolga Köse ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Köse daha sonra Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Jandarma, şüpheli olarak 20 yaşındaki Erdem A.'yı gözaltına aldı. Olayla ilgili göz altlıların artabileceği öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı, köye giderek pusu kurulan otomobilde inceleme yaptı. Hastane önüne gelen ölenlerin yakınları ise gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan jandarma köyde ve olayın meydana geldiği alanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Erdem A.'nın ailesinin köyde bulunan arazi yüzünden Soner Akyüz ve ailesiyle aralarında husumet bulunduğu ileri sürüldü. Akşamki köy meydanındaki kınada karşılaşan Erdem A. ve Soner Akyüz'ün tartıştığı, araya girilmesiyle iki tarafın uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Ölenlerin akrabası Gülizar Akyüz, silah sesleri üzerine aracın yanına gittiklerinde katliamla karşılaştıklarını söyledi. Kınada iki taraf arasında yaşanan tartışmadan bir süre sonra Soner Akyüz'ün diğer akrabalarıyla evine gitmek için otomobile bindiğini anlatan Akyüz, "Bu akşam kına vardı. Çocuklar eğlendi. Soner isimli kaynımı kahvehanelerin önünde sıkıştırmışlar. Bizimkiler de bir araya geldiler. Ortalık karıştı, kavga ettiler. Daha sonra ortalık yatıştı. Kına sona erinde eve geldik ama kaynım durmadı. Arabaya bindiler ve dördü gittiler. Eşim de gitmek istedi ben izin vermedim, çocuklarım işitme engelli, korkuyorlar. Daha sonra arabayla gittiler, aşağıya varmadan silahlar patladı. Gidip baktık ki dördü birden vurulmuş. Bir tanesi can havliyle kendini arabadan yere atmış. Şeref Akgüz de kendini arabadan dışarıya atmış. 2'si de zaten arabadan çıkamamış. 2 kaynım ve çocuğu hayatını kaybetti. Komşunun oğlu ve teyze oğlum var onların durumu şu anda belli değil" dedi.

Akgüz, "Bunlar ormanda kesimde çalışıyorlar. Orman Bölge'de... Orada ufak bir tartışma ve kavga olmuş. Ramazan Bayramı'ndan sonra evinin önünde Şeref Akgüz'ü bıçakladılar. Karakolluk oldular. Bu akşam da bu olay yaşanınca böyle oldu. Onlar zaten gitmeden pusuyu aşağıya kurmuşlar. 2 kişi beklemiş, dayısı ile Şaban Akgüz. Onlar zaten bir şey yapamadan hepsini vurmuşlar. Katliam bile diyemezsiniz. Görseydiniz. İnsanlık değil. Benim çocuklarım onları o şekilde gördü, cesetleri biz kendimiz çıkarttık. 2 kişi pusu kurdu. Ne oldu 3 kişi öldü. Ölenlerden birisinin 7 yaşında oğlu var, bir diğeri 14 yaşında çocuk. Buna yürek dayanmaz. Bizi yaktı, kavurdu bu akşam. En fazla o küçük çocuğun ölmesine çok üzüldüm. Benimde çocuğum var, ona da gelebilirdi. Biz evimize yukarıdan değil de aşağıdan gelmiş olsaydık belki de benim çocuklarım hedef olacaktı. Onlar zaten kafalarına koymuşlar bunu" açıklamasında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi