Zonguldak'ta köy muhtarı tamir için çıktığı çatıdan düşerek yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Beycuma beldesine bağlı Karapınar Köyü Muhtarı 56 yaşındaki Mehmet Ali Ayyıldız, tamir için komşusuna ait üç katlı binanın çatısına çıktı. Muhtar bir anda dengesini kaybederek çatından düştü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansa Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayyıldız'ın kalçasının ve omurgasının kırıldığı öğrenildi.

Muhtar Ayyıldız, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Muhtarın bir yakını yaptığı açıklamada,, ihmaller zincirinden bahsederek, "Hastaneye acile geliyor, hastanın göğsünde kırık var, tüp takılması lazım dahiliyeciye ulaşamıyorlar. BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ni arıyorlar, kabul etmiyor. Sonra Atatürk Devlet Hastanesi'nin dahiliyecisi geliyor, 'Bunda bir şey yok' diyor. Yoğun bakıma yatırıyor, yaralı 2 saat sonra ölüyor. Hem de bu çağda! Konuyu Muhtarlar Derneği Başkanı takip ediyor. Sorumlu Bakanlık... BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi nasıl mudahale etmez?" ifadelerine yer verdi.

BEÜ HASTANESİ'NDEN AÇIKLAMA...

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Orhan Ayar, hasta yakınının açıklamaları üzerine gazetemize açıklamada bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Orhan Ayar, şunları söyledi:

"Gazetenize yansıyan olayda vefat eden Karapınar Köyü Muhtarı Mehmet Ali Ayyıldız için gece 23.00 saatlerinde Atatürk Hastanesi Acil Servisi ile bizzat görüştüm ve hasta için yoğun bakım odası da dahil tüm ihtiyaçların karşılanacağı bilgisini vererek, hastanın kabul edilmek üzere gönderilebileceğini Atatürk Hastanesi Acil Servisi ile paylaştım. Sonrasında başvuru olmaması üzerine hasta yakınları arandı ve hasta yakınları hastanın Atatürk Devlet Hastanesi'nde yatırıldığını ve Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevkine gerek kalmadığını söyleyerek teşekkür ettiler. Haber metninde yer alan Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili ifade kesinlikle gerçeği yansıtmamakta olup hastanın kabul edilmeyişi gibi bir durum söz konusu değildir."

Editör: Pusula Gazetesi