Çaycuma Mimar Sinan Ortaokulu, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak İl Temsilciliğinin başlattığı projeye destek vermek amacıyla mavi kapak toplama kampanyası başlattı. Öğrencilerin topladığı kapaklar Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak İl Temsilciliğine teslim edildi. Kapaklarla alınan 3 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine düzenlenen törenle verildi. Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen törene; Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Mimar Sinan Ortaokulu Müdür Vekili Gülay Biçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Nizamettin Eyidoğan, SYDV Müdürü Selma Gülboy, Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak Temsilcisi Cem Ünal, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, ZONTAŞ Taşımacılık AŞ. Yetkilisi Doğan Arifoğlu, muhtarlar ve Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Kapak toplayan öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Kaymakam Serkan Keçeli; "3 akülü tekerlekli sandalye dağıtmak amacı ile yine bir araya geldik. Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak Temsilcisinin çabaları ile Çaycuma'da son iki yıldır engelli kardeşlerimizin, büyüklerimizin hayatın içinde daha çok olabilmeleri adına güzel çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara okullarımızın tamamı, belediyelerimiz, diğer kamu kurumlarımız ve tüm vatandaşlarımız özveri ile destek vermeye çalışıyor. Akülü sandalyelerin sağlanmasında ve dağıtımında emeği geçen başta Mimar Sinan Ortaokulumuz olmak üzere ZONTAŞ Taşımacılık ve Omurilik Felçlileri Derneğimize teşekkür ediyorum. Sandalye ile vatandaşlarımızın engelleri daha kolay aşacaklarını düşünüyorum"şeklinde konuştu.

Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak Temsilcisi Cem Ünal ise ; "Kampanyalarımıza, Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destek veriyor. Birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında engelli vatandaşlarımıza ve özellikle çocuklarımıza medikal ürünler ve tekerlekli sandalyeler dağıtıyoruz. ZONTAŞ'ın da malzemelerin ilçemize getirilmesinde çok büyük katkıları oluyor. O bakımdan kendilerin çok teşekkür ediyoruz"diye konuştu.

Ardından doğuştan engelli 7 yaşındaki Arife Kara ile Mehmet Beklen ve Satılmış Demiroğlu isimli vatandaşlara sandalyeleri teslim edildi.

Kaymakam Keçeli, katkılarından dolayı Mimar Sinan Ortaokulu Müdür Vekili Gülay Biçer ile ZONTAŞ Taşımacılık AŞ. Yetkilisi Doğan Arifoğlu'na teşekkür belgesi takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi