23 Haziran'daki İstanbul seçimleri için geri sayıma geçilirken, Zonguldak'tan yaklaşık 3 bin kişi, oy kullanmak için İstanbul'a yola çıktı. AK Parti ve CHP yarın gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi Zonguldak'tan 20'den fazla otobüs kaldırılırken, İstanbul'a seçim için gidenlerin sayısının 3 bine yakın olduğu ifade edildi.

TOSUN: "1500 KİŞİNİN ÜZERİNDE SEÇMENİ İSTANBUL'A TAŞIYORUZ"

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, sadece bugün 9 otobüsün İstanbul'a yola çıktığını ve 16 Haziran'dan bu yana çalışma yaptıklarını belirterek, "Öncekiler hariç Zonguldak'tan 5 otobüs kaldırıyoruz, Ereğli'den 1 otobüsümüz daha yola çıkacak. Devrek'ten çıkan 2 otobüsümüz şu anda yolda ve 1 otobüs de bu gece yola çıkacak. Biletini aldıklarımız ve kendi araçlarıyla gidenler olmak üzere 1500 kişinin üzerinde seçmeni İstanbul'a taşıyoruz. Yarın İstanbul'da inşallah partimiz zaferle kutlamalar yapacak" ifadelerini kullandı. Öte yandan MHP İl Başkanlığı kendilerine gelen partililerin listesini ise AK Parti İl Başkanlığı'na yönlendirdi.

CHP 700 KİŞİYİ OROBÜSLE İSTANBUL'A TAŞIDI

CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney ise İstanbul'a oy kullanmak için gitmek isteyen seçmenin ulaşımını sağladıklarını belirterek, "İl başkanlığımızca yürütülen çalışmalar kapsamında toplamda 1500'e yakın kişi İstanbul'a hareket etti. Buradan sadece otobüslerimizle ilçeler de dahil 700'e yakın vatandaşımızın ulaşımını sağlıyoruz. Daha da devam ediyor. Yine kendi araçları ve tatilde olan vatandaşlarımız var. Onlarla da görüştük. Tatilini yarıda bırakıp oy kullanmaya giden seçmenimiz var. Toplamda 1500'e yakın seçmenimiz İstanbul'a hareket etti. İstanbul'da her şey güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi