2019-2020 sezonunda Gençler Kategorisinde İl Şampiyonu olan diğer kategorilerde ise finale yükselip Pandemi sebebiyle müsabakaları ertelenen Kdz.Ereğli Voleybol Gençlik ve Spor Kulübü 08-13 Haziran 2021 tarihleri arasında Zonguldak'ta yapılacak olan TVF Bölgesel Lig müsabakalarında Zonguldak'ı temsil edecek.

"ALTYAPI OYUNCULARI İLE SAHAYA ÇIKACAĞIZ"

Kulüp Başkanı Burçin Yürüten şunları söyledi; "Gençlere spor yaptırmak amacıyla kurulan kulübümüz 2.Lige yükselmek için mücadele etme hedefini 2021-2022 olarak belirlemişti. Ancak bu yıl altyapı müsabakaları yapılamayacak olması sebebiyle oyuncularımız sezonu boş geçirmemiş olsunlar ve tecrübe kazansınlar diye 2.Lige yükselme amacıyla yapılacak olan Bölgesel Lig Grup müsabakalarına katılmaya karar verdik. Grup müsabakalarında 1.olacak takımlar 20-23 Haziran 2021 tarihlerinde final müsabakalarında Voleybol Kadınlar 2.Ligine yükselmek için mücadele edecek. Müsabakalar 35 Yaş üzeri en fazla 2 oyuncu bulundurmak kaydıyla Büyükler kategorisinde Zonguldak'tan bizimle birlikte Çaydeğirmeni Belediyespor ve Devrek Eğitim Spor olmak üzere 3 takım, Karabük'ten 2 takımın katılmasıyla oynanacak. Biz tamamen altyapı oyuncuları ile mücadele edeceğiz. Zaten amacımız her zaman kendi yetiştirdiğimiz genç oyuncular ile dışardan herhangi bir transfer yapmadan mücadele etmek. Bu şekilde altyapı oyuncuları ile başarılı olmuş örnekler var. 2002-2007 doğumlu arasındaki oyuncularımız mücadele edecek. Yeni bir oluşumuz, acelemiz yok önemli olan kalıcı olmak. Tüm takımlara başarılar dilerim."

Antrenör Muharrem Okumuş ise " Ağustos ayında çalışmalarımıza ve spor okulumuza başlamıştık. Kasım ayında kısıtlamalar sebebiyle ara verdik. Mart ayında tekrar başladık ancak tekrar ara verdik. Nisan ayında Voleybol Federasyonu'nun duyurusuna istinaden Başvurumuzu yaptık geçen hafta çalışmalarımıza başladık. Bu sene tecrübe amaçlı katılıyoruz. Geçtiğimiz yıl İl Şampiyonu Olan Genç takımımıza ilave olarak alt kategorilerden gelen oyunculardan oluşan bir kadromuz var. Önümüzdeki yıl ya da daha sonrasında daha iddialı olarak müsabakalara katılıp ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Altyapı çalışmalarımız ise her zaman devam edecek. Geçen yıl finale gelip Pandemi sebebiyle alamadığımız kupaları önümüzdeki yıl almak istiyoruz. Mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyoruz." dedi.