Bu anlamda ödeyeceğiniz paranın hakkını almak için pek çok detayı incelemelisiniz. Yine araba satın alacakların yaşadığı en önemli ikilemlerden birisi ise sıfır mı yoksa ikinci el araba almanın mı daha avantajlı olduğudur. Elbette her iki seçeneğin de avantajlı olduğu yönler vardır. Ancak otomotiv piyasasının koşulları göz önünde bulundurulduğunda ikinci el araba almanın çok daha avantajlı olduğu anlaşılacaktır. Bu anlamda 2. el araç piyasası ile ilgili detaylı fikir sahibi olmak istiyorsanız online ilan ver imkanı sunan online araç satış platformlarını inceleyebilirsiniz. Peki, tercihinizi ikinci el araç yönünde yapmanız durumunda elde edeceğiniz kazançlar nelerdir?

İstediğiniz Zaman Online Sitelere İlan Vererek Satabilir ve Aracınızı Değiştirebilirsiniz

İkinci el araç satın almanın pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajların başında ise aracınızı dilediğiniz zaman, online satış platformlarının ücretsiz ilan ver fırsatından yararlanarak belirlediğiniz fiyata satabilecek olmanızdır. Çünkü yüksek fiyatlara aldığınız bir sıfır aracı, beklediğiniz fiyata satmanız sizin için meseleye dönüşebilir. Oysa beğendiğiniz aracın ikinci elini satın alarak dilediğinizde satabilirsiniz. Ayrıca sıfır araçların değeri, satın alındıkları andan itibaren düşer. İkinci el araç satın aldığınızda ise satarken kar elde etme imkanınız dahi vardır. Yine ikinci el aracı sadece kullanmak için değil, aynı zamanda yatırım için de satın alabilirsiniz. Bu anlamda aracınızı zarar etmeden satmak için 2.el araba satın almayı düşünebilirsiniz.

Kaliteli Bir Aracı Uygun Fiyata Satın Alabilirsiniz

Beğendiğiniz aracın sıfır modelini satın almak isteyebilirsiniz. Ancak bilmelisiniz ki aynı model bir sıfır araçla arasında çoğu zaman hatırı sayılır bir fark bulunur. Bu nedenle araç satın almak için ayırdığınız bütçeyi sıfır bir arabaya yatırdığınızda istediğiniz kalitede bir araca sahip olamayabilirsiniz. Ancak aynı bütçe ile daha üst kalitede ikinci el bir araç satın alabilirsiniz. Bunun içinde ikinci el araba sitelerinden yardım alabilirsiniz. Bu sitelerden en büyükleri sahibinden, arabam, biarabam.com

Pazarlık Yapma Şansınız Vardır

Sıfır araç satın alırken pazarlık yapma şansınız neredeyse yok denecek kadar azdır. Eğer istenen fiyatı ödeyecek kadar bütçeniz yoksa aracı satın alamayabilirsiniz. Ancak pek çok araç sahibi online araç satış platformlarının ücretsiz ilan ver fırsatını kullanarak araçlarını internet üzerinden satışa sunmaktadır. Bu anlamda ikinci el araç satın almak isterseniz seçeneğiniz çok fazladır. Yine satıcılar ile aracınızdaki iletişime de bağlı olarak pazarlık yaparsak ciddi oranlarda indirim yaptırabilir ve kar elde edebilirsiniz.

Vergi Öderken Avantaj Sağlarsınız

Sıfır araç satın alırken ödenmesi gereken vergiler sürekli artış gösterir. Bu durum araç fiyatlarına da direkt olarak yansır. Eğer asıl fiyatının çok üzerinde bir araç satın alarak zarar etmek istemiyorsanız, ikinci el araç satın almayı düşünebilirsiniz. Çünkü ikinci el araç alırken ödenmesi gereken vergi çok daha azdır.

Editör: Pusula Gazetesi