1991 yılında Hakkari Çukurca'da vatani görevini yaparken bölücü hainlerle girdikleri çatışmada şehit olan Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Perşembe Beldesi'den Hasan Yağlı'nın silah arkadaşları, 28 yıl sonra buluşarak silah arkadaşlarının mezarlarını ve ailelerini ziyaret ettiler.

Aynı karakolda görev yaparken teröristlerle girdikleri çatışmada yaralanarak şehit olan Hasan Yağlı'nın silah arkadaşları, yerel sanatçı ve şehidin yeğeni olan Ramazan Yağlıses'e sosyal medya aracılığıyla ulaşarak Ankara'da buluştular. Aksaray, Ankara, Tokat, Yozgat illerindeki şehit silah arkadaşlarının kabirlerini ve ailelerini ziyaret eden gaziler, Anıt Kabiri ve 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in mezarını da ziyaret ettiler. Tokat Erbaa'da şehit silah arkadaşları Duran Okçu'nun kabrini ve ailesini ziyaret etmek için mola veren gazileri, Erbaa Belediye Başkanı ağırlayarak şehit Duran Okçu onuruna yemek verdi.

Gaziler çıktıkları gezi ile ilgili olarak; " 25 Ekim 1991 tarihinde Hakkari ili Çukurca İlçesi Çayırlı Karakolundaki birliğimize saat 04.45 sularında saldıran bölücü terör örgütü mensubu 500 kadar teröriste karşı kahramanca direndik. Hainlerle girdiğimiz çatışmada 17 arkadaşımız şehit oldu. Onlar ölmedi şehit oldular. Bizler vatan uğruna şehit olan arkadaşlarımızla onurluyuz. Onlarla gurur duyuyoruz. Bu geziye onları unutmadığımızı göstermek için çıktık. Biz bayrak isek her yer vatandır. Rabbim devletimize milletimize zeval vermesin" şeklinde konuştular

Editör: Pusula Gazetesi