Alaplı 30. Yağlı Pehlivan güreşlerinde yapılan yağlı güreşleri büyük çekişmeye sahne oldu. Ağalığı güreşlerin ana sponsoru olan Mesut Gülten'in Genel Müdür Yardımcısı Uğur Bozoğlu'nun Sahibi olduğu BZG Holding aldı.

Bu sene 30.'su yapılan ve halkın büyük katılım sağladığı Alaplı yağlı pehlivan güreşleri büyük çekişmeye sahne oldu.
İsmail Balaban Başpehlivan olduğu Alaplı yağlı pehlivan güreşlerinde İstanbul'da BZG Holding Genel Müdür Yardımcısı Mesut Gülten 267 Bin TL'ye güreş ağası oldu. Alaplı Belediye Başkanı ağalığı 100 bin lira gibi rakamla açarken mevcut ağa Alaplı İş adamı Burhan Alper, 110 Bin TL ilk teklifi verdi. Mesut Gülten önce 161 TL ardından artırım yükselince 267 Bin TL'ye çıktı.
Aslı nesli Alaplılı olan Gülten burada yaptığı açıklamada; "Ben bugün rahmetli dedem Hacı Selahattin Gülten için buradayım. Aynı zamanda hem BZG Holding Uğur Bozoğlu ve
Alaplı Belediye Başkanı Sayın Nuri Tekin'e tüm kalbimle şükranlarımı sunuyorum. Bize büyük bir abilik yaptı ve bizim de sadece yanında durmaktı. Bu koçu da emniyet mensuplarına hediye ediyoruz. Alaplı Güreşleri tarihinin en büyük müsabakalarına sahne olurken, baş pehlivan İsmail Balaban ödülünü Zonguldak Valisi Mustafa Tutulamaz'ın elinden aldı.