Üniversitemizin bu yıl 25.sini düzenlediği Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası Bahar Şenlikleri resmi açılışı 2 Mayıs Perşembe günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı.

Şenlik Korteji yürüyüşüne, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı. Öğrenci kulüpleri, halk oyunları toplulukları ve uluslararası öğrencilerimiz de korteje ayrı bir renk kattılar.

Farabi Kampüsü açık spor alanında son bulan kortej yürüyüşünün ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Halk Oyunları Toplulukları, Trabzon-Hakkari-Zonguldak yörelerine ait halkoyunlarını sergiledi. Gerçekleştirilen gösterilerden sonra öğrenciler müzik eşliğinde eğlenmeye devam etti. Açılış programı sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Üç gün sürecek olan şenliklerde, halk oyunları gösterileri, konserler, çeşitli oyunlar, ödüllü film gösterilerinin yanı sıra, öğrenciler açmış oldukları stantlarda kendi bölümlerini tanıtma ve ürettikleri eşyaları sergileme imkanı bulacak.

Editör: Pusula Gazetesi