Saltukova'nın CHPli Belediye Başkan Adayı Alim Genç, mevcut başkan Zerrin Güneş'i yaptığı hizmetleri eleştirerek başına buyruk ve yasaları çiğneyerek görevine devam ettiğini söyledi.
Başkan Güneş'in makamını ve yetkisini halkın çıkarları için kullanmadığını iddia eden Genç "Söyleyecek daha çok konu var ama şimdilik bunları dile getirip mantıklı bir açıklama bekleyeceğiz. Sayın Başkan seçimler yaklaştıkça bu sebeple daha hırçınlaşmakta, telaşa kapılmaktadır. Saltukova halkı her zaman olduğu gibi gereğini yapacaktır" dedi.
"AÇIK İHALE YAPMADAN KENDİSİNİN BELİRLEDİĞİ FİRMAYA DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİYLE İŞ YAPTIRDI"
Genç, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Belediye Başkanı sadece bu meselede değil bir çok konuda başına buyruk davranarak, yasaları çiğneyerek görevine devam etmektedir. Örnek vermek gerekirse belediyeler 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa tabidir. Kanuna göre bedeli 18-20 bin lira tutarında olan işleri doğrudan temin ile yapabilecekken maliyeti 336.270,50 bin lira olan sokak aydınlatmalarını 20-25 parça fatura düzenleterek ayrı ayrı yapmış gibi üç yıla yaymış, açık ihale yapmadan bu işi kendisinin belirlediği firmaya doğrudan temin yöntemiyle yaptırmıştır. Saltukova halkı bu işin birkaç ayda tamamlanarak sokaklara dekoratif aydınlatmanın yapıldığını biliyor. Sosyal medyada bu ışıklar yapılınca hem kendileri hem de yandaşları tarafından bol bol paylaşıldı. Hangi tarihte bu işin bittiği rahatlıkla bu paylaşımlardan anlaşılır. Öyleyken 2015 yılında tamamlanan bu iş için 2016, 2017, 2018 yıllarında 20-25 fatura her ay düzenli tanzim edilerek doğrudan temin kılıfına uydurularak ihale kanununa aykırı işlem yapıldı. Bütün bunların yanında teknik olarak da maalesef bu iş teknik şartname ve Elektrik Piyasası Kanununa aykırı şekilde imal edildi. Halen BAŞKENT elektrik tarafından işin kabulü yapılıp abone işlemleri bu sebeple tamamlanmamıştır. Aydınlatmalara elektrik usule aykırı olarak verilmektedir. Yer altına çok az derinlikte kablolar döşenmiştir. Allah muhafaza bir vatandaşımızın elektriğe kapılıp zarar görmesi an meselesidir."

"BELEDİYE KAYNAKLARI HEBA EDİLMİŞTİR"
"Sadece aydınlatma işinde değil bu uygulamayı mezarlık duvarı yapım işinde de sürdürdü. Halkın mezarlık yapımı için yaptığı bağışlarını açık ihale yapmaksızın yine doğrudan temin usulünü seçerek parça parça beton faturaları alıp mezarlık duvarını tamamladı.
İller bankasından kredi kullanarak Sarıkum Mahallesine, Karboğaz Mahallesine, Düz Mahallesine yapılan parke taşı yollar daha geçici kabulü yapılmadan perişan oldu. Müteahhit firma tarafından teslim edilen yol aradan bir ay geçmeden bozulmasına rağmen halen yolların onarımı belediye işçileri tarafından yapılmaktadır. Benim bildiğim kesin kabul yapılıncaya kadar eksik olan veya bozulan yerler bu işin parasını alan müteahhit firma tarafından yapılması gerekir. Belediye çalışanları ve imkanları bu eksiklikler için adeta seferber edilmiştir. Belediye kaynakları heba edilmiştir."
"SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA BU SEBEPLE DAHA HIRÇINLAŞMAKTA, TELAŞA KAPILIYOR"
"Hepsi bir tarafa Belediye Başkanı seçildiği 2014 yılında Belediye bütçesinde yer alan Temsil, Ağırlama Giderlerinden 13.166,76 bin lira harcama yapmış. Hemen devamında 2015 yılında iki kat harcama artmış 25.475,44 bin lira harcanmış. 2016 yılında 38.336,81 bin lira harcamış. Ne oldu da bu giderler böyle katlayarak arttı? 2017 yılında 79.183,08 bin lira, 2018 yılında da 58,733,11 bin lira olmak üzere toplam yaklaşık 214.845,2 bin lira para harcamış. Bir belde Belediyesi için bu harcamalar normal değildir. Belediyenin paraları böylelikle çar çur edilmiştir. Saltukovalı hemşerilerim bu konuların hepsine vakıf ama ben yine de bunları dile getirdim. Saltukova Belediye Başkanı maalesef makamını ve yetkisini halkının çıkarları için kullanmamaktadır. Yazacak daha çok konu var ama şimdilik bunları dile getirip mantıklı bir açıklama bekleyeceğiz. Sayın Başkan seçimler yaklaştıkça bu sebeple daha hırçınlaşmakta, telaşa kapılmaktadır. Saltukova halkı her zaman olduğu gibi gereğini yapacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi