Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu... paylaşan: pusula67televizyonu

AK Parti il Başkanlığı'na gerçekleştirilen ziyaretin ardından Dedeman Otel'de 12 tesisin Toplu Açılış'ını yapan Bakan Eroğlu, "Benim Zonguldak'a karşı ayrı bir bağım var. Yüreğimiz Zonguldak için atıyor. Sayın vekillerim ile TBMM'de konuşuyoruz neler yapabileceğimizi tartışıyoruz. Zonguldak'a her türlü desteği vermeye hazırız. Her yıl Zonguldak'a geliyoruz. Her şey millet için, millet olmazsa devlet olmaz zaten. Ormanlarımız kırsal kalkınmanın lokomotifi olacak. Sayın kardeşlerim, gelin size bal ormanları kuralım orada bal üretin. Ceviz, kestane fıstık ağaçları verelim gelir kazanın. Süt sığırcılığı, koyunculuk ne istiyorsanız verelim. Köylerimizin kalkınması, köylerimizde nüfuzumuzun artması gerekiyor. Karadeniz'in bütün kuzey ülkelerine ihracat yapabileceğimiz bir projenin yapılmasını 2004 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunmuştum. Kendisi derelerin ıslah edilmesini istemişti. Biz de elimizden geleni yaptık ve şimdi güzel bir projenin temeli atılıyor. Filyos Projesi hayata geçiyor" açıklamasında bulundu.

"ZONGULDAK DOĞA TURİZMİ MASTIR PLANI HAZIRLADIK"

Zonguldak'ın doğa turizminde gelişebileceğine dikkat çeken Bakan Veysel Eroğlu, "Başka bir yerde kapıcılık yapacağınıza gelin size buradan yer verelim kardeşim. Yüzde 56'sı orman olan ve muhteşem güzelliklerin olduğu bir yer var. Bir slogan bulacağız, en iyi sloganı bulana da bir ödül vereceğiz. Burada yeni bir alan kuracağız. Kömür, Karaelmas tamam ama bu yeterli değil. Filyos Vadi Projesi tamam, bunun dışında başka bir proje daha yapalım dedik. Zonguldak Doğa Turizmi Mastır Planı hazırladık. Burada çok büyük bir potansiyel var kardeşlerim. Gelin sizlere Trabzon'daki Uzun Göl gibi 3 tane merkezi kuralım. Özel sektörümüz, belediye başkanlarımı, Sayın valimiz ve milletvekillerimiz ile beraber gerçekleştirelim. Afyon'da bunu başlattık. Otellerini kurduk. Burada da bu şekilde bir proje hayata geçirirsek turistler buraya gelecek. Sayın Valim, bütün tarafları toplayın. Gelsinler, Zonguldak'ta böyle bir seferberlik başlatmak istiyoruz desinler. Çanakkale2de bunu gerçekleştirdik, 2 buçuk milyon turist geliyor" ifadelerini kullandı.

"11 MİLYAR 530 MİLYON TL'LİK BİR YATIRIM YAPILACAK"

Batı Karadeniz'i kalkındırmak için Batı Karadeniz Kalkınma Projesi hazırladıklarını ifade eden Veysel Eroğlu, "11 milyar 530 milyon TL'lik bir yatırım yapılacak. Yatırımların bitiş süresi 31 Aralık 2019 olacak. Bütün yatırımlar yapılacak. Ben bu yatırımları yapmanın mutluluğu içerisindeyim. 21 Kasım tarihinde 375 dev projenin açılışı hazırlanmış olacak. Bunun içerisinde Zonguldak'ın projeleri de olacak. Bu konuda Zonguldak için Filyos Vadisi'nin mimarı olan Cumhur Başkanımıza ve Başbakanımıza teşekkürü borç biliriz, gönülden teşekkür ediyoruz. Zonguldak'a her yoldan gelmek daha kolay olacak" şeklinde konuştu.

"MÜTEAHHİT FİRMALAR SÖZLEŞMEDE BELİRTİLEN TARİH VE SAATTE BİTİRECEKSİNİZ"

Bakan Eroğlu, müteahhitlere seslenerek, "Sevgili müteahhitler size bir mesajım var. Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyoruz. Birisine 'Ne zaman bitecek?' diye sorduğumuz zaman 'En kısa zamanda' dediği zaman o artık işini kaybeder. 'Şu gün, şu saat, şu dakika' deriz. Dolayısıyla müteahhit firmalar sözleşmede belirtilen tarih ve saatte bitireceksiniz. Bizzat takip ediyorum. Bitiremezsiniz kusura bakma biz sizi bitiririz. Çünkü biz zamanla yarışıyoruz. Paramız hazır. Eskiden toplanan vergilerin yüzde 86'ısı faize gidiyordu. Şimdi artık faiz lobisinin hortumu kesildi. İhale lobisinin hortumu kesildi. Toplanan vergiler artık millete hizmet olarak gidiyor. Bu bakımdan müteahhitlere peşinen teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların artından toplu temel atma ve açılış gerçekleştirilerek köylülere sertifikaları dağıtıldı.

İŞTE TEMELİ ATILAN O TESİSLER

Editör: Pusula Gazetesi