TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor'da son günlerde gündemi oldukça meşgul eden Okan Eken'in transferi ve Onur Eriş'in sözleşme uzatma çabası sonuç verdi. Zonguldakpor yönetimi iki futbolcunun de kente gelmesiyle birlikte transfer masasına oturdu. Zonguldakspor formasıyla 2 şampiyonluk yaşayıp, takımın amatörden 2. Lige çıkmasında büyük katkıları olan Onur Eriş ve Okan Eken'de tüm pürüzler çözüldü. Salı akşamı Bursa'dan Zonguldak'a gelen Okan ve Onur Genel Kaptan Hakan Hürfikir, Başkan Yardımcısı Muammer Toprak, Basın sözcüsü Erdinç Kargidan ve Teknik direktör Cahit Terzi ile birlikte yaptıkları görüşme olumlu geçmişti. Bugün (Çarşamba) Genel Kaptan Hakan Hürfikir ile tekrar bir araya gelen Okan ve Onur kesin olarak anlaşmaya vardı.

2020'YE KADAR ANLAŞTILAR
Keçiörengücü'nden bonservisi alınan Okan Eken 2 yıllığına anlaşmaya varırken, 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Onur Eriş de sözleşmesini 1 yıl daha uzatırken iki futbolcu da 2020'ye kadar kesin anlaşmaya vardılar.

Bu anlaşmanın ardından memleketleri Bursa'da dönen Okan Eken ve Onur Eriş 16 Temmuz tarihinde başlayacak olan yeni sezon çalışmalarına katılacaklar. Yönetim ise bu arada futbolcuların hesaplarına transfer ücretlerini yatıracak, Salı günü ise her iki futbolcu da resmi sözleşmeyi imzalayacak.

OKAN EKEN "3'NCÜ ŞAMPİYONLUĞU İSTİYORUM"

Zonguldakspor'a Bursa Kestel Belediyespor'dan transfer olan ve 4,5 sezon Zonguldakspor forması giyen Okan Eken iki kez kırmızı-lacivertli forma ile şampiyonluk yaşadı. Pusula'ya konuşan Okan Eken "Zonguldakspor'da çok güzel günlerim geçti. Burada 2 şampiyonluk yaşadım. Keçiörengücü'ne transfer olduğumda hep Zonguldakspor'u ve arkadaşlarımı takip ettim. Tekrar Zonguldakspor'a dönmeyi çok istedim ve Hakan abiyle gerekli anlaşmaları yaptık. Yönetici ağabeylerimiz bu sezon iyi bir kadro kuruyor. Bana da güvendiler ve tekrar geri aldılar. Ben de Zonguldakspor'da bu sezon üçüncü şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Keçiören'de en çok aradığım taraftarın sıcaklığıydı. Bu sezon o yine tekrar Zonguldakspor taraftayla birlikte şampiyonluk yaşamak istiyorum. İmzalarımızı Salı günü atacağız. Hiçbir sorun yok" dedi.

ONUR ERİŞ: "STRESTEN KURTULDUM, MUTLUYUM"

Zonguldakspor'un yıldız futbolcusu Onur Eriş ise 1 yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen bir çok takımın kendisi ile 2-3 aydır aradığını, çok ciddi teklifler yapıldığını söyledi.

Onur "2-3 aydır kafam çok karışıktı. Ciddi teklifler vardı. Ancak bizim için Zonguldakspor çok değerli. Hakan abiyle sürekli telefonla görüştük. Bana sakın başka takıma imza atma dedi. Ben de bekledim, hiç kimseye söz vermedim. Okan Eken ile çocukluğumuz birlikte geçti. Ailece görüşüyoruz. O da Zonguldakspor'a dönmeyi çok istedi. Birlikte oturup konuştuk ve tekrar anlaşmaya vardık. Diğer takımlardan gelen teklifler beni çok strese soktu. 2 yıl daha Zonguldakspor'da oynayacağız. Stresten de kurtulmuş oldum. Bu sezon şampiyonluk istiyoruz. Taraftarımızın o muhteşem sahiplenmesiyle birlikte inşallah şampiyon olmak istiyoruz. Anlaşma iki tarafa da hayırlı olsun" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi