1.Watch Dogs Legion

Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve PC, Playstation 4, ve Xbox One platformlarına uyumlu olan Watch Dogs Legion 6 Mart 2020'de meraklıları ile buluşmaya hazırlanıyor. Aksiyon macera türü severler için ilk oyununu 2014 yılında piyasaya çıkaran yapımcı serinin üçüncü oyununda mekan tercihini Londra'dan yana kullanmış. Oyun dünyasında oldukça fazla ses getirmesi beklenen bu serinin diğerlerinden farkı, oyunda tüm NPC'lerin kontrol edilebilecek olması gibi gözüküyor.

  1. Cyberpunk 2077

Tüm zamanların en çok beklenen oyunlarından biri ise şüphesiz Cyberpunk 2077. CD Project RED stüdyoları tarafından geliştirilen oyun 16 Nisan 2020 günü sevenleri ile buluşacak. Tür olarak her ne kadar birinci tekil şahıs öğeleri içerse de aslında PNG olarak tasarlanmış bu oyun aksiyon macera türüne ait. Keanu Reeves'in de karakter canlandırmasında bulunduğu bu oyun şimdiden çok tutacağa benziyor.

  1. Marvel's Avengers

Sinemada yakaladığı başarıyı oyun alanında da sürdürmek isteyen Marvel Avengers 15 Mayıs 2020'de piyasaya sürülüyor. Aksiyon macera türüne ait olan bu oyunda beş adet ana kahraman bulunuyor. Captain America, Thor, Hulk, Black Widow ve Iron Man gibi efsanevi karakterleri kontrol edebileceğiniz oyun içerik güncellemeleri sayesinde uzun yıllar canlı tutularak oyun dünyasını fethedecek gibi görünüyor.

  1. Pes 2020

Bilgisayar dünyasının en sevilen futbol oyunlarından PES, 2020'ye de damgasını vuracağa benziyor. Her sürümü ile sevenlerini mest eden oyun 10 Eylül 2020 günü demo sürümden tam sürüme geçecek. Konami daha önce hiç olmadığı kadar güzel ve etkileyici grafiklerle oyunseverlere görsel şölen yaşatacağa benziyor. Kamera açıları ile son derece gerçekçi hissedeceğiniz oyunun bu yeni sürümüne efsane futbolcular da eklenmiş.

  1. Ori And The Will Of The Wisps

Oynayış tarzı ve grafikleri ile en başarılı oyunlar arasında gösterilen Ori And The Will Of The Wisps 11 Şubat 2020'de çıkıyor. Mekanları ve hikayesi korunarak yeni içerikler eklenen Ori and the Blind Forest'in devam oyunu niteliğinde olan bu yeni sürümde yeni bölümler ve bulmacalar yine fazlasıyla ilgi çekeceğe benziyor. Heyecanla beklenen oyun Ps4 ve X Box One oyun konsollarında oynanabilecek.

  1. Dying Light 2

Tecland'ın yapımcı ve yayıncı olduğu zombi oyununda bu sefer başkahramamız da virüse maruz kalmış olarak karşımıza çıkıyor. Bir önceki sürümünden dört kat büyük olacağı duyurulan oyunda mekan tercihi Avrupa metropolü olarak kullanılmış. Oyunda standart mekanlar kadar sokaklar ve çatılar da oldukça hareketli olacağa benziyor. 2020'nin ikinci çeyreğinde çıkacağı duyurulan oyun grafikleri ile sevenlerini büyülemeye geliyor.

  1. Vampir : The Masquerade-Bloodlines 2

Paradox'un yayıncı ve yapımcı olduğu korku ve aksiyon türü oyunun 2020 ilkbaharında piyasaya çıkacağı duyuruldu. Ps4 ve Xbox One ile uyumlu olan oyun yeni vampire dönüşmüş olan bir karakterin Amerika'nın Seattle şehrinde vampir klanları arasındaki maceralarını konu alıyor. Yoğun RPG elementleri içeren oyun grafikleri ve oynayış tarzı ile iddialı geliyor.

  1. Halo Infinite

Oyunseverlerin merakla beklediği Halo Infinite'nin 11 Şubat 2020'de çıkacağı müjdelendi. Bugüne kadar piyasaya sürülmüş oyunlar içinde en yüksek maliyete sahip olduğu iddia edilen oyun 4K çözünürlüğü ile görsel şölen yaşatacağa benziyor. 343 Industries tarafından geliştirilen Halo serisinin bu yeni üyesi dikkatleri üzerine fazlası ile çekecek gibi.

  1. Final Fantasy 7 Remake

Bu yıl serilerine yeni oyunlar ekleyen efsanevi oyunlardan bir diğeri ise uzun zamandır yeni sürümü çıkması beklenen Final Fantasy. Tür olarak aksiyon oyunları arasında bulunan oyunun 29 Ocak 2020'de çıkacağı duyuruldu. Square Enix'in yapımcısı olduğu oyun tüm zamanların en ikonik oyunlarından biri olacağa benziyor.

  1. Minecraft: Dungeons

Son olarak çok dikkat çeken oyun ise aksiyon macera türünün bir örneği olan Minecraft Dungeons. Hem çevrimiçi hem de yerel olarak oynanabilen oyunda eşli modlar sayesinde dört oyuncu ile takım oluşturup düşmanlarınızla birlikte savaşabileceksiniz. 2020 ilkbaharında çıkacağı müjdelenen oyun aksiyon macera oyunu olarak PlayStation, X-Box ve PC paltformlarında oynanabilecek.

2020 yılında oyun dünyasında oldukça fazla ses getirmesi beklenen on oyunu sizler için derledik. Oyun dünyasının hız kesmeden piyasaya sürdüğü birbirinden farklı deneyimler yaşayabileceğiniz bu efsane oyunlar için Teknosa.com'a göz atabilir, oyun zevkinizi katlamak için en yeni televizyonlar ve ps4 fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi