Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2019 yalında yaptıkları çalışmaları açıkladı.

Rıfat Verim'in "2019 yılında Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Neler Yaptık?" şeklindeki paylaşımı şöyle:

1- Çiftçi Gezisi yaptık. Denizli, Afyon, Antalya (2kere) ve Çanakkale gezileri olmak üzere 4 tane gezi düzenledik.

2- Antalya ilinin Gelin Kardeş Olalım Projesine seçilerek Türkiye de 18 ilçe arasına girdik.

3- Hazineden Dedeoğlu köyünde arazi kiralayarak Deneme ve Sera Okulu Projemiz ile Sosyal Yardimlaşma vakfı destekli 2 adet Sera kurarak Çiftçilerimize uygulamalı eğitimler düzenledik. 2020 de Devrek'te bulunan İş adamlari ve Öğrencilere de egitimler düzenleyeceğiz.

4-Hazineden Kozlugüney köyünde bir arazi kiralama talebinde bulunarak Anaç Fidan bahçesi kurmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz.

5-Buzağı Bakım Besleme Yerli ve Milli Tarım Temasıyla 80 kişilik Çiftçi eğitimi gerçekleştirdik.

6-Hayvan Bakım ve Besleme konulu Tema ile Prof.Dr. İbrahim İsmet Türkmen 'i davet ederek 110 kişilik eğitim gerçekleştirdik.

7-Mucize Meyve Aronya Projemiz ile Tarımsal Yayim Projeleri kapsaminda Bakanligimizdan 17.630 TL hibe almaya hak kazanarak 2 kisiye ücretsiz Aronya Bahçesi tesis etmek için hazırlıklarimızı yaptık.

8-Modern Seralarda Fide Dikim Şenliği Yaparak Sayın Valimiz, İl Müdürümüz, Siyasi Parti Temsilcileri, İl genel Meclis Baskanı ve üyeleri, Muhtarlar ve çiftçiler, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekibinin de katılımı ile 400 kişilik Tarla Günü düzenledik.

9-Ceviz Fındık Aşılama ve Budama Kursu açarak Prof.Dr. Turan KARADENİZ 'i davet ettik ve 40 tane Uzman Aşıcı Budamacı kazandik.

10-Köylü pazarında satış yapan üretici seminerlerimizde 500 üreticimize çesitli konularda egitimler düzenledik. Yaka Kartı uygulamasi ile farkındalık oluşturmalarını hedefledik,egitim verdik ve 2020de Yaka Karti takmalarini saglayacağiz.

11- Veteriner Hekimlerimizce İlçemizde bulunan 14.500 Büyükbaş ve 10.000 küçükbaş hayvan Düzenli olarak programlı aşılamalar kapsamında aşılandi,yeni doğanlar küpelenerek kayit altina alindi.

12- Chandler ceviz fidanı ile kapama bahçe kurmak için 11.000 tane ceviz fidanini İl Özel İdaresi Bütçesi ile Çiftçilerimize Uygun fiyatlara dağıttık.

13-İl Özel İdaresi Bütçesi ile çiftçilerimize 14.500 tane Fındık fidani dağittik.

14-İl Özel Müdürlüğü bütçesi ile Ciftçilerimize Uygun fiyatli 6575 kg yonca tohumluğu dağıttık.

15-Sayın Valimiz ve İl Müdürümüzün katılımı ile Fındık Fidanı Dikim Şenliği ile İlimizde ilk defa Tek Dal Fındık Fidani İl Müdürümüz sayesinde Giresun Araştırmadan getirilerekToprakla buluşturuldu.

16-Sayın Valimizin ve İl Müdürümüzün, Siyasi parti temsilcileri ve İl genel Meclis Başkanının, muhtar ve çiftçilerimizin katılımı ile Ceviz fidani dikim Töreni yapılarak ilçemizin Ceviz üretiminde bende varım diyeceği günlerin haberini verdik.

17-Sokak hayvanları için mama kampanyası yaparak onlara bir nebze katkıda bulunduk.

18- İlçemize İl Özel İdare Katkılı 11 tane 525 kare modern sera kazandirarak 1,2,3 dönümlük yapacağımız seraların alt yapısını hazırladık.

19-İl Müdürümüze,Tüm Kurum Personelimize, Ticaret ve Sanayi Odasina, Or-Koop Üst Birlik başkanlığına, Ziraat Odasına, Muhtarlarıza, Devrek ve Çaydeğirmeni Belediyelerine, Devrek Güneşi Kooperatifine tüm katkı ve destekleri için teşekkür ederiz."

Editör: Pusula Gazetesi