Bu konuda özellikle bankaların hoş geldin adı altında ilk kez o bankadan hesap açtırıp para yatıranlar için hazırlanmış olan yüksek faiz uygulamaları bulunmaktadır. Bu şekilde kampanya düzenleyen bankaların faiz oranları ilk aylarda oldukça yüksek olmaktadır. Parasını bankaya yatıracak olanların bu kampanyaları değerlendirmeleri tavsiye edilmektedir. Bunun yanında en yüksek faiz veren banka 2018 değerlendirmesi yapıldığında da bazı bankaların diğer bankalara göre çok yüksek faiz verdikleri görülmektedir.

2018 yılı olarak yüksek faiz veren bankalara bakıldığında Fibabank ve ING Bank'ın en yüksek faiz veren bankalar olduğu görülmektedir. Bu bankaların faiz oranları Fibank'ta Hoş geldin kampanyasında %17,50 olarak belirlenmişken bu oran İNG Bank'ta da e-turuncu hesapta % 17,50 olarak verilmektedir. Bankaların vermiş oldukların faiz oranı farklılık göstermektedir. Bu farklılıklar TL ve döviz cinsinden hesaplarda da yine değişiklik göstermektedir. En yüksek faiz veren banka 2018 bankaların internet sitesine bakılarak günlük olarak öğrenilebilmekte ve bu faiz oranlarına göre yatırım yapılabilmektedir.

Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar

İnsanlar birçok ihtiyacını karşılamak için nakit para yerine bankadan aldıkları kredileri veya kredi kartlarını kullanmaktadır. Bu konuda bankalar kendilerine kredi almak üzere başvuran kişilerden bazı belgeler istemektedir. Bazı bankalar kredi verme konusunda çok sıkı kurallar koymaktadır. Kredi almak için başvuruda bulunan kişilerden gelir belgesi istenmektedir. Bunun yanında gelir belgesiz kredi veren bankalar da bulunmaktadır. Bu bankalar kredi başvurusunda bulunan müşterilerinin banka geçmişlerine ve kredi notlarına baktıklarında olumsuz bir durumun bulunmaması halinde gelirlerini ispatlayacak belge istemeden bu kişilere kredi verebilmektedir. Bu bankalar gelir belgesi istemeden kredi verirken ödemeleri riske atmadan bu kredileri vermektedir. Kredi için başvuruda bulunan müşterinin daha önceki banka işlemlerinde gecikme veya kredi kartı borcunun zamanında yatırılması gibi durumlar göz önünde bulundurulmaktadır. Banka ödemeleri konusunda hassas davranan ve kredi notu yüksek olan kişiler bu şekilde kredi veren bankalara kredi başvurusu yapabilirler. Bazı bankalar müşterinin banka geçmişi çok iyi olsa da kredi notu yüksek olsa da gelir belgesiz kredi başvurusu vermemektedir.

Kaynak; https://www.uygunkrediniz.com

Editör: Pusula Gazetesi