2016 yılında belirsizliklerin olduğu dönemlerde yatırımcıların güvenli limanlara sığındıklarına tanıklık ettik. Özellikle İngiltere referandumu ve ABD seçimlerinde değerli metal yatırımcısının talebini karşıladı. Özellikle 2016 yılının ilk günlerinde Çin borsalarına sert satışların gelmesi Altının alıcı bulmasını sağlamıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin dışında Fed'in politikalarının da sarı metalin hareketine yön verdiğini gördük. Özellikle 2016 yılının sonuna doğru Fed'in faizleri arttıracağı sinyalini vermesi ve 2017 yılında 3 faiz artışı beklentisinde bulunması nedeniyle sarı metalde önemli destek seviyeleri alındı.

Önümüzdeki dönemde canlı altın fiyatlarının doğru analiz edilebilmesi için ABD'de yaşanılacak olan gelişmelerin ve ABD verilerinin yakından takip edilmesi gerekiyor. Özellikle Ocak ayında Trump'tan gelecek olan açıklamalar piyasalara önemli hareketler getirebilir. Bununla birlikte ABD verileri de Fed'in 2017 yılındaki politikasını belirlemesinde yardımcı olacak. Forex Koçu olarak Altında yükselişlerde 1150, 1170 ve 1200 seviyelerinin önemli direnç olarak çalışmasını bekliyoruz. Düşüşlerde ise 1120, 1100 ve 1095 seviyeleri önemli destek olarak karşımıza çıkıyor.

Editör: Pusula Gazetesi