Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilimli İlçesi'ne bağlı Çatalağzı Beldesi'nde başkanlık için 7'nci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olan Demirhan Demircioğlu, 2014 yılında bıraktığı belde başkanlığına geri döndü.

Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan kongreye; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ve çok sayıda partili katıldı.

Demirhan Demircioğlu tek aday olduğu kongrede "İnandığımız yolda durmadan, ilk günkü heyecanla yürümeye devam edeceğiz. 7'inci olağan kongre sürecimiz partimiz, ülkemiz ,milletimiz ve beldemiz için hayırlı olsun" mesajını verdi.

"AK PARTİ ARTIK SADECE TÜRKİYE'NİN PARTİSİ DEĞİLDİR"

Demircioğlu, konuşmasında şunları söyledi; "2002 yılında partimize üye olarak siyasi hayatıma başladım. 2002 - 2008 yılları arası Ak Parti Çatalağzı Belde Yönetim Kurulu Üyeliği 2008 - 2014 yılları arası Ak Parti Çatalağzı Belde Başkanlığı 2015 yılında 26'ncı ve 27'nci Dönem Milletvekilliği seçimleri için Ak Parti Kilimli İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi Üyeliği. 2018 yılında Ak Parti Kilimli İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi Üyeliği görevlerini yaptım. 16 yıllık Partimdeki siyasi ve 16 yıllık Belediye tecrübemi birleştirerek Beldemize hizmet etmek amacıyla 2019 seçimlerinde belediye başkan aday adaylığı müracaatında bulundum. Bugün ise değerli Milletvekillerimizin İl ve İlçe Başkanımızın Belde başkanlığını bize tevdi etmesi ile tekrar partimize ve beldemize hizmet için Çatalağzı Belde Başkanlığı'na aday olarak çalışmalarımıza başlamış bulunuyorum. Bizim şahsi davamız yoktur, bizim için mesele Türkiye'dir Çatalağzı meselesidir, milletimizin geleceğidir. Davası ümmet olanın derdi de büyük oluyor. AK Parti artık sadece Türkiye'nin partisi değildir. Türkiye sınırlarının dışında yaşayan ve Türk kimliği taşımayan milyonlarca insanın davası ve sevdasıdır AK Parti. Osmanlı'nın artığısınız dediklerinde kahrolan Kerküklü teyzenin, bizi kimlere bırakıp gittiniz diye haykıran Halepli dedenin, siz çağırılınca değil beklenen bir milletsiniz diyen Bosnalı annenin, parmağını kendisine silah doğrultmuş İsrail askerlerine cesaretle sallayıp bir gün gelecekler diye bağıran Gazzeli çocuğun umududur AK Parti."

"SİYASET, TABİATI GEREĞİ ZOR, MESULİYETLİ VE MEŞAKKATLİ BİR İŞTİR"

"AK Parti, Türkiye'dir. Bize göre dava adamının görevi ancak son nefesini verince biter. Bizim lügatımızda hak davası için küsmek, kırılmak, darılmak asla yoktur, olmayacaktır. İl Başkanı, İl başkan yardımcıları, belediye başkanı, milletvekili, ilçe ve belde başkanı gibi unvanlı görevler, bu büyük yürüyüşte sadece birer hizmet vesilesidir, hizmet vasıtasıdır. Bizlerde bu hizmet için, elimizi taşın altına koymuş hizmetkar olmuşuz ve olmaya da devam etmekteyiz. Bizler biliyoruz ki hizmet siyasetle başlar. Fakat Siyaset, tabiatı gereği zor, mesuliyetli ve meşakkatli bir iştir. Siyaset elini taşın altına koyma ve sorumluluğu üstlenmektir. Çatalağzı Belde Teşkilatı olarak Omuzlarımızdaki sorumluluğun idraki içinde, soğukkanlılıkla, metanetle hizmetlerimizi yürüteceğiz. Kuruluşundan bugüne kadar bu partide emeği olan dava arkadaşlarıma ve bugün bayrağı teslim alacağım Belde Başkanımız Kerem Güneş ve yönetimine bugüne kadar göstermiş oldukları fedakarlıklardan ve başarılarından dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu gün burada değerli delegelerimizin oyları ile onaylayacağı teşkilat kadromuzu genişleterek kurumsallaşmayı da sağlamaktayız. Gölgelerin üzerimize en çok geldiği dönemde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize bir tek tavsiyesi vardı: Durmak yok, yola devam. Durmadan dinlenmeden Çatalağzı'nı gelecek ideallerine taşıyacağız ve İnandığımız yolda durmadan, ilk günkü heyecanla yürümeye devam edeceğiz. Bizler bu inançla Partimizin 7. Olağan Kongremizin hayırlara ve yeni bir dinamizme vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyorum. Kongremizin partimiz, ülkemiz, milletimiz ve beldemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kongremizi onurlandıran Sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

AK Parti Çatalağzı Beldesi'nin yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Demirhan Demircioğlu, Ali Kırımsal, Çağrı Dursun, Fatma Kardaş, Hasan Durmuş, İrfan Yıldız, Mahir Akman, Murat Recepkethüda, Necmettin Aktürk, Serdar Aydın ve Veli Akhan.