Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Bakırcılar Köyü'nde bulunan ve 200 yıldır köylülerin içme suyu olarak kullandıkları Beymunarı Çeşmesi'nin suyu kesildi.

Bakırcılar Köyü'nde içme suyu olarak kullanılan Beymunarı'nın suyu, Bartın'da 5 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen ve Richter ölçeğine göre, 2,5 büyüklüğündeki deprem neticesinde kesildi. Köy sakinleri, sarsıntıyla çeşmeye gelen suyun kesildiğini ve çeşmeden 20 metre aşağısındaki alana kaydığını söyledi.

Köyün içme suyunu karşılayan Beymunarı'nın suyunun aşağıda bir yerde çıktığını anlatan köylüler, söz konusu çeşmenin 200 yıllık olduğunu, atalarından kaldığını ve hayvanların da su içecek yer bulamadıklarını, ifade etti.

Köy sakini Durdu Püren, "Yetkililerden bu çeşmeyi yeniden yapmalarını istiyoruz. Kaldı ki, suyu aynı yere yeniden götürmektense, yeni akışının olduğu alana bir çeşme ve oluklar yapılırsa, köy sakinleri olarak çok memnun olacağız. İçme suyumuz kesildi, yetkililerden yardım bekliyoruz" diye tepkisini dile getirdi.

72 yaşındaki Hatice Tığ da, "Köyün suyu var, ama bazen oluyor bazen olmuyor. İçme suyumuz kesildi. Köyün hayvanları su içecek yer bulamıyor. Yetkililerden bu suyun yeniden bir çeşmede toplamalarını istiyoruz" dedi.

Bir başka köy sakini Muharrem Tığ da, "Çocukluğumuzdan beri bu suyu kullanıyorduk. Köyümüzün en eski munarı bu. Köylüler bu suyu içme suyu, temizlik, bahçe sulama kısacası her zaman ihtiyaçlarında kullanıyordu. Ama Bartın'da 3 ay önce meydana gelen deprem sarsıntısıyla suyun kesildiğini gördük. Yetkililerden bu suyun yeniden bir depo ya da çeşmede toplamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Köy Muhtarı Mesut Gedik de, bu çeşmeye yeniden işlerlik kazandırılması için ilgili birimlere müracaat ettiğini, ancak şuana kadar bir sonuç alamadığını, kaydetti.

Köylüler bu çeşmenin suyunu, içme suyunun yanında bağ bahçe sulama, temizlik ve hayvanları için kullanıyordu.

Editör: Pusula Gazetesi