Törene; Vali Çınar'ın yanı sıra Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gökçebey Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Askerlik Şubesi Başkanı Gökhan Kara, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ruhi Çevik, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, BBP İlçe Başkanı Şükrü Güner, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ruhi Çevik, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Halk Eğitim ve Akşam sanat Okulu Müdürü Oktay Aksoy, ÇAYEMDER Başkanı Erol Ünlü, muhtarlar ve vatandaş katıldı.

Kızılay'a 20 bin kişinin kan bağışında bulunduğunu belirten Vali Çınar; " Bizde kan bağışlayan arkadaşlar adına yani 20 bin adet fidan dikimi yapıyoruz. Bölgemize hayırlı olsun"dedi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ise etkinlik hakkında şu bilgileri verdi; "Orman Su İşleri Bakanlığımız ile Türk Kızılay'ı arasında yapılan protokol gereği 81 ilde Orman Genel Müdürlüğü olarak Türk Kızılay'ına kan veren gönüllü kan bağışçılarına, her bağış kan karşılığında ülke genelinde birer fidan toprakla buluşturulmaktadır. Bu bağlamda gönüllü kan bağışında da ciddi bir artış olmuştur.

Bugün burada Zonguldak İli Çaycuma İlçemizde 2017 yılı içerisinde kan bağışı yapan 20.000 vatandaşımız adına 20.000 adet dişbudak fidanının ağaçlandırmasını gerçekleştirmiş olduk.

İnsanlara kan bağışlayarak ulvi bir görev yapan, Zonguldak'lı hemşerimiz adına birer fidan dikiyoruz. Onların bu anlamlı davranışına karşılık olarak bu hatıra ormanını oluşturmaktan mutlu ve gururluyuz.

Ayrıca 2017 yılı içerisinde Zonguldak İlimizde 229,2 dekar Maden Sahası rehabilitasyonu,

1786 Dekar Ağaçlandırma,430 Dekar rehabilitasyon ,1.756 Dekar Tabii Tensil çalışmaları yapılarak toplam 637.579 adet fidan toprakla buluşturulmuştur.

Onlar, kan vererek insanlara can verdiler, fidan dikerek de doğaya can vermiş oluyorlar.

Parolası da 'Bir kan bir fidan' olarak yola çıkıldı. Zonguldak halkının kan bağışı konusunda duyarlılığını biliyoruz. Göstermiş oldukları teveccüh hat safhada fakat bu uygulama ile birlikte insanlarımızın biraz daha dikkatini ve ilgisini çekeceğini umuyoruz. Bu vesile ile orman sevgisini de bu şekilde geniş halk kitlelerine yaymış olacağız. Aynı zamanda doğaya ve tabiata katkı sağlayacağını, Zonguldak'ın nefes alacak bir ormana daha kavuşması biz ormancılar adına sevindirici bir gelişmedir.

Bu projenin sadece ilimizin güzelliğine yönelik değil, hem çevre bilincine ilişkin hem de halkımızın doğaya bağlılıklarını artırma adına yapılmış bir proje olduğunu düşünüyorum.

Hemşerilerimizin de katkı ve desteğiyle birlikte Zonguldak'ımıza her türlü katkıyı, hizmeti vermeye hazırız, gereken çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz"dedi.

Son olarak protokol tarafından alana fidan dikimi yapıldı.

Editör: Pusula Gazetesi