Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum bir takım temaslar ve incelemeler de bulunmak üzere Zonguldak'a geldi.

Bakan Kurum'un ziyaretteki ilk durağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde durduğu yapımına başlanacak olan 'Protokol Camisi' oldu.

Bakan Murat Kurum, "2 minereli 22 kubbeden oluşan 6 bin kişilik caminin temelini atmak için buradayız. 18 aylık kısa süre içerisinde Zonguldak'ı camiye kavuşturacağız. Caminin açılışını Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapmayı planlıyoruz. Lavuar alanı ile ilgili sorunları çözme sürecine girdik. Lavuar alanını Hazine'ye geri aldık. 70 bin metrelik düzenleme alanı aldık. 2020 yılında lavuar alanı için çalışma başlatacağız" dedi.

Bakan Murat Kurum: "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre hareket ediyoruz, çalışmaları da yerinde inceliyoruz. 6 ay öncede burdaydım. Sayın Başbakanımız tarafından caminin temeli atıldı. Camiler bizim hayatımızın merkezidir. Zonguldak'ın şanına yakışan cami inşaatının temel atma işlemini yapacağız. 18 ay sonra açılışını inşallah cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapmış oluruz. Lauvar alanı ile ilgili sorunları bize ilettiler, hazineye geri aldık. Cami alanı ile birlikte bir düzenleme yapacağız. 2020 Mart ayında lauvar alanının çalışmaları başlatacak. Fener caddesinde zeminde ve güzel bir çalışma yapacağız. Hibe ve kredi ile çalışmalar yapılacak. Zonguldak'a temizlik araçları teslim edilecek. İlk günle heyecanla aşkla yollara düşerek Zonguldak'a hizmet etmek."

Editör: Pusula Gazetesi