Kaza 21.20 sularında Kepez Mahallesi dört yol ağzında meydana geldi. Alınan bilgilere göre 67 yaşında ki Satı Safran'ın kullandığı 67 TH 406 plakalı otomobil dört yol ağzından ana yola çıktığı sırada karşı şeritten gelen Sezai Ekşi'nin kullandığı 74 AG 161 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışma esnasında bayılan sürücü Satı Safran'ın kullandığı otomobil kontrolsüz şekilde ilerlemeye devam etti. Park halindeki bir başka otomobile çarpan araç, daha sonra ana yola çıkarak orta refüjü aştı. Karşı şeride geçen otomobil su kanalına düşerek durdu. Kazanın hemen sonrasında haber verilen 112 ekipleri olay yerine geldi. Sürücü Satı Safran'a ambulans a alan sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıyı devlet hastanesine kaldırdı. Satı Safran'ın hastanede yapılan alkol testinde 195 promil alkollü olduğu belirlendi. Safran'ın tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Diğer araç sürücüsü Sezai Ekşi ve aynı araçta bulunan Ayşe Pelin-İbrahim Özdemir çifti için olay yerine gelen sağlık ekipleri yapılan kontrollerin ardından 3 kişinin tedaviyi kabul etmemesi üzerine olay yerinden ayrıldı.

BU ADAM SÜREKLİ ALKOL ALARAK KAZA YAPIYORMUŞ

İstanbul'dan bayram tatili için Zonguldak'a giden ve kazada Satı Safran'ın kullandığı otomobil ile çarpışan ve direk betonuna çarparak durabilen Aracın sürücüsü Sezai Ekşi " Alkollüymüş adam. Aynı adam 5-6 defa kaza yapmış. Bayrama gireceğiz. Geldik memleketimize. İki kadeh içiyor. Milletin bayramını zehir ediyor. Çocuk bekliyor. Annesi burada. Ölsek ne olacak? Sekiz yaşında çocuk. Araba bir şey değil. Alınır yenisi. Önemli değil ki" diyerek sürücü Satı Safran'a tepki gösterdi.

Kazada korkan Sezai Ekşi'nin otomobilinde ki PÖTİ isimli köpeği Ayşe Pelin-İbrahim Özdemir çifti tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Bazı mahalle sakinleri ise Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık'tan dört yol ağzına sinyalizasyon sistemi kurmasını istedi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Diğer yandan yaşanan kaza bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, dört yol ağzından dönüş yapmak isteyen Satı Safran'ın kullandığı otomobilin Sezai Ekşi'nin aracına çarpması, Sezai Ekşi'nin aracının tabela betonuna çarptığı ve diğer otomobilin ilerlediği görülüyor.

Kazada hurdaya dönen otomobiller çekici ile kaza yerinden kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.