MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan Ankara kaynaklı haberlere göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon İşletme Müdürlüğü'nün 2 ay sonra ihaleye çıkarılacağını iddia etti... Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan TTK Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazının ardından tepkiler yükselmiş ve Ak Parti Milletvekilleri bu girişimin karşısında olduklarını ifade eden açıklamalarda bulunmuştu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun özelleştirilmek istenmesi konusunda açıklamalarda bulunan Milliyetçi hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ilk etapta plan bütçedeki ismi yayınlanmış olan özelleştirmeler kapsamına alındığını haberini bizler de okuduk. Biz daha çok bilgiye dayalı muhalefet anlayışı yürüttüğümüzden dolayı, komisyonda olan milletvekillerimizi tek tek aradım. Sayın Milletvekilimiz Erkan Akçay’ı da aradım. Bilgi aldım. Zonguldak kamuoyunun şunu bilmesini isterim ki, 3 milletvekilimiz de o komisyonda hayır oyu vererek özelleştirmenin karşısında olduklarını belirtmişlerdir. Komisyonda 40 milletvekili var ve 25 tane milletvekili AK Parti’nin milletvekili ve onların oy çoğunluğu ile bu yasa meclise sunulmak üzere geçmiştir. MHP Milletvekilleri mecliste bu özelleştirmenin karşısında olduklarını ifade etmişlerdir. Kaldı ki, milletvekillerimiz TTK ve Türkiye’deki bütün özelleştirmelerin karşısında olduklarını ifade etmişlerdir” dedi.

TTK Karadon Müessesesinin 2 ay içerisinde ihaleye çıkartılacağı iddiasında bulunan Ayan, “TTK’nın özelleştirilmede ismi geçen 100 kamu kurumunun içerisinde yer almadığını ifade etmek bir anlam ifade etmez. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki, yaklaşık bir buçuk ay önce Özelleştirme Daire Başkanlığı tarafından envanterine kadar istenerek zaten bu kapsama girdi. Bakın buradan Zonguldak kamuoyuna şunu da açıklamak istiyorum, TTK Karadon Müessesesi, 2 ay içerisinde ihaleye çıkartılacak. Eğer milletvekilleri özelleştirme yok diyorsa, bunu bana açıklasınlar. Bunu net olarak söylüyorum. Karadon Müessesesinin alıcıları, ihaleye girecek olan firmalar da şu anda belli. Bu ihalenin tarihi de 2 ay sonra. Burada 100 kuruluşun arasında TTK yok demeye gerek yok” ifadelerini kullandı.

Ankara’da konuşulan ancak Zonguldak’ta söylenmeyenler olduğunun da altını çizen Hamdi Ayan, “Sayın Bakan, ‘Türkiye Taşkömürü Kurumu için ne kadar direnç koyarsanız koyun, 6 yıl sonra bu kurum yok olacak’ ifadesini söylemiştir. Buralar var, buralar söylenmeyen yerler. Ne var ki Zonguldak’ta her zaman söylüyoruz, sahipsizlik var. Artık Zonguldak’ın kurtuluş reçetesinin yayınlanması lazım. Bana göre Zonguldak için bir deklarasyon hazırlanmalıdır. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve ilgili kurumlar bir araya gelerek en kısa zamanda bir çözüm üretmeli. Bunu isterse Genel Maden İşçileri Sendikası bir çağrı ile gerçekleştirebilir. Burada Zonguldak’ın kurtuluş deklarasyonunun maddeler halinde yayınlanması gerekiyor. Zonguldak’ta öncelikle birlik ve beraberliğin sağlanması, herkesin birbirine güvenmesi lazım. İş adamlarının, siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi lazım” şeklinde konuştu.

Zonguldak’ta milletvekilleri, iş adamları ve bazı bürokratların üçgen kurduğunu öne süren Ayan, “Türkiye’deki süreç normalleşmeye başladıkça, herkes tekrar kendi mecrasında hareket etmeye başladı. Buradan altını çizerek şunu söylemek istiyorum, bu süreç böyle gitmez. Her şeyi takip ediyorum, her şeyi kalem kalem not alıyorum. Zonguldak’ta siyasiler ve iş adamları bir çember kurmuşlar, kafasına göre Zonguldak’ı yönetiyorlar. Zannetmesinler ki bizler de bunu yiyoruz. Allah görüyor, her şeyin bir hesabı var. Zonguldak’a bu bedeli ödetenlere, Zonguldak’a bu bedeli yaşatanlara sağ olduğum sürece hesabını sormazsam benim adım da Hamdi Ayan olmasın. Defalarca çağrı yaptım, bizleri bilinçlendirin, Zonguldak’a gol atmayın dememe rağmen Zonguldak’ta bir üçgen kuruldu. Bir takım bürokratlar, iş adamları ve milletvekilleri istedikleri gibi Zonguldak’ı yönetiyorlar. En fazla 2019’a kadar yönetirler. Bu değirmenin suyu bitti. Bu devran dönecek. Bizler bunu tersine çevireceğiz. İşte o zaman, başkalarını muhatap almayan iş adamları burayı iyi dinlesinler, geldiniz gittiniz hiç muhatap olmadınız. Bunların hesabını soracağız. Zonguldak bunları hak etmedi. Zonguldak hep verdi, verdikçe de kaybetmeye mahkum oldu. Bu kader değil, bizler de böyle bir kaderi kabul etmiyoruz. Yapılan bu çalışmaların Milliyetçi Hareket Partisi ve şahsım olarak karşısında set olacağımın bilinmesini istiyorum. Az önce söylediklerimden üzerine düşenler payını alsın. Atılan adımlara dikkat etsinler, Zonguldak’ta hiç kimse enayi değil. Orada varmış, buradan çıkartılmış değil, Zonguldak bu kapsamın içerisine zaten yıllar önce girdi. Seçilmiş milletvekillerisiniz. Kime ne anlatıyor, kimi uyutmaya çalışıyorsunuz? Bu kadar kaybetmek artık canımızı yaktı. MHP olarak artık eylemse eylem, sokaktaysa sakaktayız. Her tarafta varız. Bu böyle bilinsin” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi