Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Filyos Beldesi'nde düzenlenen '1. Filyos Belediyesi Kültür Sanat ve Denizcilik Festivali' gerçekleştirildi.
Atatürk Caddesinde Mehter takımı eşliğinde başlayan kortej yürüyüşüne; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, belde belediye başkanları, Zonguldak havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Filyos'lu katıldı.
Devrek Belediye Bandosu eşliğinde devam eden kortej yürüyüşü festivalin yapıldığı futbol sahasında sona erdi.

ÜNAL; 'FİLYOS AMASRA'YI GEÇTİ'

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, 1'nci Filyos Belediyesi Kültür Sanat ve Denizcilik Festivali'nin açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Filyos, son yıllarda kabuğunu kırdı. Amasra'yı geçti. Bundan sonra ki hedefimiz Türkiye ve dünya markası olmak. Halkımız ne istediyse biz yaptık. En son festival istendi onu da yapıyoruz. En yakın zaman futbol sahamızın temelini atıyoruz. Filyos ta halk ne isterse onu yapıyoruz. Filyos'da halk ne derse o oluyor. Katılan protokolümüze ve değerli halkımıza teşekkür ediyorum" .

KEÇELİ; 'FİLYOS ÇAYCUMAMIZIN GÖZ BEBEĞİ'

Filyos Beldesi'nin Çaycuma'nın göz bebeği olduğunu belirten Kaymakam Serken Keçeli; "Bundan 4-5 yıl önce olmayan sahil düzenlememiz artık var. Artık görüyoruz ki tatil yapmak için insanlar Filyos'a akın ediyorlar ve kalacak yer bulmakta zorluk çekiyorlar. Hem yanı başımızda Filyos Projesi ile hem denizi ile, kültürü ve sanatı ile Filyosumuz Çaycuma'mızın değil, bölgemizin parlayan yıldızlarından biri olacak. Ben 1. Kültür Sanat ve Denizcilik Festivalinin Filyosumuzun tanıtımına, gelişimine ve ülke çapında sesini duyurmasına vesile olacağını düşünüşüyorum. Festivalin yapılmasını emeği geçen başta Filyos Belediye Başkanımız olmak üzere tüm personel ve halkımıza teşekkür ediyorum"şeklinde konuştu.

Festival meşalesini yakmandan önce söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uça; " 3 gün boyunca vatandaşlarımız eğlenecek. Festivalimiz bölgemize hayırlı olsun"dedi.

ÇOLAKOĞLU; 'İNŞALLAH 10'NCU VE 20'NCİSİNİ DE YAPACAĞIZ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu festivalin gelenekselleşeceğini ifade ederek ; "Filyos'un denizi güzel, doğası güzel, yeşili güzel, insanları güzel. İnşallah Filyos bu saatten sonra turizm kenti olarak bölgemizin yıldızı olacaktır. Festivalin ilkini yapıyoruz. İnşallah 10'ncu ve 20'ncisini de yapacağız. Birde beldenin gelişmesi için katkıda bulunan halkımıza çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız gecesini gündüzüne katarak Filyos için elinden gelen gayreti gösteriyor"şeklinde konuştu.

TÜRKMEN; 'VATANDAŞLARIMIZ ETKİNLİĞİ DOYA YAŞASINLAR'

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen yaşayan herkesin Filyosun güzelliklerini paylaşmasını isteyerek; " İlkini yaptığımız bu festivalinde kusurlarımız olursa affedin, ilerde tamamlayacağız inşallah. Filyos halkımız ve dışarıdan gelen misafirlerimiz bu etkinliği doya doya yaşasınlar. Gittikleri yerlerde de Filyosumuzun kültür elçisi olsunlar. Çünkü Filyos çok eki bir yerleşim birimidir. Kazıları ve tarihi yerleri ile her şeyi hak eden bir beldedir. Dolayısı ile bu güzelliği yaşayın ve paylaşın. Festivalin kazasız, belasız bir şekilde geçmesini diliyorum"şeklinde konuştu.

TOSUN; 'FİLYOS BİR İLKİ BAŞARIYOR"

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Filyos'un bir ilki başardığını söylerken ; "Bu festival ile inşallah adı inşallah tim Türkiye^'ye duyuracak. Ben Filyos'a sağladığı hizmetler için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Festival ile birlikte Filyos daha güzel ve daha yaşanabilir bir kent olacak. Turizm ve ticareti ile Batı Karadeniz'in parlayan yıldızı olacak"dedi.

Festival meşalesini yakan protokolün ardından yerel sanatçılar ile Zonguldak Çağdaş Anadolu Folklor ekibi, Kastamonu Kız Folklor Topluluğunun halk oyunları sergilendi.

Belediye Başkanı Ömer Ünal sanatçılara çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi