Aynı akşam kusma, ishal ve karın ağrısı şikayetiyle Bartın Devlet Hastanesine müracaat eden 193 üniversite öğrencisinin tedavi olduğu açıklandı.

YEMEKTEN ZEHİRLENDİKLERİ İDDİA EDİLİYOR

Bartın Üniversitesi Kampüsünde 05 Mart 2020 tarihinde meydana gelen olayda,
saat 17.00 sıralarında, akşam yemeğinde yemek şirketinin hazırlamış olduğu (ezogelin çorba-Makarna ve ekşili köfte ) yemeği yiyen (57) erkek, (28) kadın olmak üzere toplam (85) öğrenci,
Tuzcular Köyü Kız Öğrenci Yurdunda yemek şirketinin hazırlamış olduğu
(Kısır- Patlıcan Kızartması- Kuru Fasulye- Köfte ve Tavuk) yemeği yiyen (54) kadın öğrenci,
Bartın Ağdacı Mahallesinde konuşlu Kız Öğrenci Yurdunda yemek şirketinin hazırlamış olduğu (kremalı mantar çorbası- köfte- makarna) yemeği yiyen (23) bayan öğrenci ile
Bartın Üniversitesi Ağdacı ek bina kampüsünde, yemek şirketinin hazırlamış olduğu (kremalı mantar çorbası köfte-makarna) yemeği yiyen (23) erkek, (9) bayan olmak üzere toplam (31) öğrenci olmak üzere toplamda 193 öğrenci zehirlendi.

06.03.2020 tarihinde saat 03.00'ten itibaren kusma, ishal ve karın ağrısı şikayetiyle Bartın Devlet Hastanesine müracaat eden ve zehirlenen 193 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenmek üzere yemek ve su numuneleri alınırken olayla ilgili soruşturma sürüyor.