19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri açılış töreni ile başladı. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'in 10.00'da Valilik binası önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler 15-19 Mayıs tarihlerinde yapılacak çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Konu hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: "19 Mayıs'ın 101. Yılında 15-19 Mayıs, Gençlik Haftası'nı kutluyoruz. Bugün Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıldönümü.

19 Mayıs gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Her yıl coşkuyla kutlanan bu bayram dünyada ve ülkemizde yaşanan Kovid-19 salgını münasebetiyle Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlığımız tarafından alınan tedbirler nedeniyle her seneki coşkusuyla meydanlarda değil sosyal medya ortamında büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlik Haftası faaliyetleri kapsamında online bilgi yarışmaları, spor gösterileri, gençlik merkezi akademi ve kulüp faaliyetleri, şiir ve resim yarışmaları ve çeşitli etkinlikler sanal ortamda yapılacaktır.

Ayrıca 19 Mayıs Salı günü saat 21.00'da Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın katılacağı Gençlik ve Spor konulu canlı yayın programı yapılacaktır"