Kaymakamlık önünden Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi bandosu eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü Atatürk anıtı önünde sona erdi. Anıta günün anlam ve önemini belirten çelenk Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya tarafından sunuldu.

Törene; Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, Cumhuriyet savcısı Aziz Kuru, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Köktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kaya şunları söyledi; "19 Mayıs 1919 tarihi Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkış tarihi olmakla beraber, Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliğine de sahiptir.

Türk milletinin Büyük önder Atatürk'ün önderliğinde verdiği kahramanca mücadelenin, düşmanın yurttan atılması konusunda gösterdiği azim ve kararlılığın ilk tohumlarının atıldığı 19 Mayıs 1919 tarihi milli mücadelemizin de temel tarihi olmuştur.

Büyük Önder Atatürk, 'Milletin bağrından temiz ve kuvvetli bir nesil yetişiyor, bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak' sözünü hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız.

Türk gençliği olarak sizler, kendinize duyulan güveni asla boşa çıkarmayacak, Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine en güzel şekilde yerine getireceksiniz. Buna olan inancımız sonsuzdur.

Sizler bu ülkenin her şeyi, geleceği ve ışığısınız. Umuyor ve inanıyorum ki Türk gençliği Atatürk'e ve milletine yakışır bir şekilde yetişip, kendisinden beklenenler layıkıyla yerine getirecektir.

Bu düşüncelerle Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ile bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramınızı kutlarım".

Lise öğrencileri tarafından Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve gençliğin adına konuşma gerçekleştirildi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından gençliğin Ata'ya cevabı seslendirildi. Öğrencilerin tekvando gösterileri ise ilgi ile izlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupaları protokol tarafından verildi. Çaycuma Belediye Bandosu Topluluğunun müzik dinletisi ile program sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi