ÖZEL HABER

Erdemir Lisesi'nde Milli Eğitimi 180 bin TL. dolandırdıkları tespit edilen ve Okul Müdürü Engin M., ve Yardımcısı Semiha Ö. ceza almıştı. Soruşturmada dönemin Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek'e de ceza verilmişti. Bakanlık tarafından okul Müdürü Engin M., ve Yardımcısı Semiha Ö.'ye maaş kesme ve kınama cezası verilmişti.

Soruşturma geçiren ve ceza alan Semiha Ö'nün Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na verdiği savunması Pusula Gazetesi'ne ulaştı. Savunmada Engin M. Ve okula müdür olarak atanan Cemile Gül hakkında müthiş iddialar yer alıyor. Konuşmak istediğinde hep susturulduğunu anlatan öğretmen üyesi olduğu Eğitim Bir Sen'in kendisiyle ilgilenmediğini iddia ediyor.

Ceza alan ve yapılan suçlamayla hiçbir ilgisi olmadığını belirten Semiha Ö., "Engin Mutlu ile Cemile Gül okul ve pansiyonun sahibi olduklarını ve kendilerinin yönetmeliği çok iyi bildiklerini söylediler. Her zaman otorite yetkilerini kullandılar. Bana da angarya görevleri verdiler" savunmasını yaptı.

Semiha Ö, savunmasında uzun yıllardır öğretmenlik görevini başarı ile yaptığını ve herhangi idari bir soruşturma geçirmediğini ifade ediyor. Yabancı dil öğretmeni olan öğretmen istemediği halde okulun pansiyondan sorumlu müdür yardımcılığı görevi verildiğini söylüyor.

Kırtasiye ve giyecek yardımlarını sadece Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerine dağıtılacağı talimatını Engin M.'nin verdiğini belirten Semiha Ö., ifadesinde şunlar yer alıyor: "Pansiyonda 15 okulun daha öğrencileri kalıyordu. Bunların pansiyona geç geldiklerini bu sebeple haklarının olmadığını söyledi. Dağıtılacak parayı müdür belirliyor. Artan parayı da okulun kasasına koyup ve Cemile Gül ile birlikte sonra dağıtılacağını söylüyordu.

Semiha Ö, isimsiz bir banka hesabı olduğunu ifadesinde şöyle yer verdi; Banka hesabı benim göreve başlamamdan önce açılmış bir hesaptır. Bu hesaba sorumlu müdür yardımcısı benim adını yazdırmıştır. Ayrıca müdür Engin Mutlu, isimsiz banka kartı verilmesini ve buradan harcama yapılacağını söyledi. Burada paralı yatılı kalan 3-5 öğrenci var diye de söyleriz. 'Bu para ile mutfakta yevmiyeli bayan çalıştırırız' dedi. Ancak elemana ihtiyaç vardı. 'Sen gelmeden de aynı şeyleri yapıyorduk' diyordu. 'Pansiyonda çatı, kalorifer, tuvaletler vs. için çok masraf var' dedi. Bana para çektirdiğinde hemen benden parayı alırdı. Ben müfettişler geldiğinde kendisinde olan parayı istedim. Benden 'Aşçıya verdim' diye söylememi istedi. Daha sonra da parayı kendisi getirdi. Bende muhasebeye yatırdım. Ancak kart kendisinde duruyordu. Ben paranın ne kadar olduğunu bilmiyordum. Biriken paranın o kadar olduğunu bana Haziran'da verip 'Bunları bankaya yatıracaksın' dedi."

"Pansiyonda yevmiyeli bayanlar çalıştırıyorduk. Orada çalışanlar Cemile Gül ile Engin Mutlu'nun akraba ve tanıdıklarıydı. Bu konuda Filiz Kahveci adlı şahsın dinlenmesini istiyorum. Aşçıya yol parası ayda 350 TL. veriliyordu. Ben bu durumu o zaman Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdim. Cevaben bana 'Sizin okul müdürünüz şube müdürlüğü de yaptı. Bizden iyi bilir" denmişti. Okul Müdürü ben bir şey söylediğimde 'Ben okul müdürüyüm benim dediğim olur" diyordu. Defalarca Cemile Gül ile diğer arkadaşlara 'Ben paraya el sürmek istemiyorum, memur verin' diye başvuruda bulundum. Okuldaki memuru kendi özel işlerinde kullanırlardı. Öğrenci listelerini Cemile Gül ile birlikte yaptık. E-Okul onların sorumluluğunda idi. Ben öğrenci işlerine bakmak, sorunları ile ilgilenmek istiyordum. Orada çalışan kadınlarla uğraşıp ilgilenmekten neyin ne olduğunu anlayamadım. Psikolojim bozuldu, rahatsız oldum bana mobbing uyguladılar."

Semiha Öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na verdiği savunma şu şekilde;

Editör: Pusula Gazetesi