Şehit Ömer Halisdemir Yatılı Kur'an Kursu bahçesinde düzenlenen merasime; Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve kursiyerlerin aileleri katıldı.

ARCAKLIOĞLU; 'HAFIZ SAYISINI HER GEÇEN YIL ARTIRACAĞIZ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu maddi imar ne kadar önemli ise manevi imanında önemli olduğunu ifade ederek; " İlçemizde manevi harcın yoğrulduğu bir mekandayız. Her ilde her ilçede olduğu gibi bizimde manevi muhafızlarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği olan bay ve bayan öğreticilerimizin hepsinden Allah razı olsun. İlçemizde 2 tane yatılı Kuran Kursumuz var. İnşallah hafız sayısını her geçen yıl artıracağız"diye konuştu.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Hafızlık Korosu öğrencileri tarafından seslendirilen tasavvuf musikisi dinletisi ile devam etti.

Hafız öğrencilerin Kuran tilaveti ile 4-6 Yaş Kuran Kursularının gösterileri sergilendi.

CAN; "SON NEFESLERİNE KADAR HAFIZ KALSINLAR"

Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can hafızların yetişmesinde emeği geçen ailelerini, İlçe Müftüsünü ve her türlü desteği veren İlçe Kaymakamını tebrik ederek sözlerine başladı. Can; "Bu genç hafızları görünce kendi öğrencilik yıllarım aklıma geldi. Kuran-ı Kerim bizim için bir mektup bildiridir. Bizler bu hafızlarımız ile beraber Çaycuma'mızın şerefini artırdık. Bu şeref bize yeter. Devrek, Ereğli ve Alaplı da hafızlık kurslarımız var. Sayın Valimizden Allah razı olsun, onun himayelerinde Zonguldak'ta hafızlık Kuran Kursu yapıyoruz.

Kıyamet gününde Yüce Rabbim Kuran'ı bizden sorduğunda o Kuran'ı Kerim yavrularımızı, ailelerini ve emeği geçenleri sarmalayacak. Hafız olan yavrularımızı tebrik ediyorum. Son nefesine kadar hafız kalmaları için günde en az bir cüz okumalarını tavsiye ediyorum. İçinde Kuran olmayan bir kişi yıkılmaya yüz tutmuş binaya benzer. Bu binayı tamir etmek için elimizden geldiği kadar Kuran'a yönelip elimizden gelen gayreti yapmak en büyük amacımız olsun"diye konuştu.

Can, Çaycuma'daki başarılı çalışmalarından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından takdir görülen ve Vali Ahmet Çınar'ın imzası bulunan başarı belgesini İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu'na takdim etti.

KEÇELİ; "HAFIZLAR ŞEHRİN TEMEL TAŞLARIDIR"

Kaymakam Serkan Keçeli hafızları tebrik ederek; 'Hafızlar şehirlerin temel taşları ve temel direkleri gibidir. Bizleri manevi anlamda ayakta tutan en değerli varlıklarımız hafızlarımız olacaktır. İlçemizde buluna 2 tane yatılı Kuran Kurslarımızın isimlerini şehitlerimizin isimleri ile değiştirdik. Böylece daha da şereflenmiş oldular. Bu kurslarımızı çok önemsiyorum. Bunların yapımından, çalışmasından ve var oluşundan beri emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Buralardan şehrimizin manevi muhafızları olan hafızlarımız yetişiyor. Tabi ki çok emek harcıyorlar. 600 sayfanın üzerinde Kuran-ı kerimi hıfz ediyorlar. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği olan aileleri ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Allah sayılarını artırsın. Geçen yıl başlayan hafız ortaokulumuz var. Bu fidanlar yetişip meyve vermeye başlayacak. Böylece her yıl onlarca hafızımızı Çaycuma'dan yetiştirmiş olacağız"şeklinde konuştu.

Hafız olmaya hak kazanan 18 öğrenciye belge ve hediyeleri protokol tarafından takdim edildi. Yemek ikramından sonra program sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi