-ÖZEL HABER-

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde 16 kat imarla başlayıp, zemin ve çatı katıyla 18 kata çıkan gökdelenle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İşadamı Yusuf Günay'ın sahibi olduğu Arı Şirketler Grubuna bağlı Arılar Sağlık'ın sahibi olduğu projenin soruşturma konusu olduğu ortaya çıktı.

Arılar Sağlık'ın şirket ortağı Erim Zeki Berberoğlu'nun Kozlu Belediyesi ile ilişkileri hep tartışma konusunu olmuştu. Berberoğlu'nun yeğeni üzerine kurulu bir başka şirket ise Kozlu Belediyesi'nden sürekli iş alıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nın Kozlu Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleriyle ilgili verdiği soruşturma izninde bu binanında konu edildiği görüldü.

Soruşturma evrakının 5. maddesinde bu olayla ilgili şu görüşlere yer verildi:

"Kozlu Belediye Meclisinin 03.10.2016 tarih ve 236 sayılı kararıyla 4 ada 48 parselde imar planı değişikliği yapılarak TİCK (ticaret+konut alanı), B-16 (bitişik nizam 16 kat) kullanım kararı getirilmesi suretiyle Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 22. ve 26. maddelerine aykırı hareket edildiği iddiası ile ilgili olarak;

Önceki imar planında (11.03.2016 tarih ve 36 sayılı meclis kararıyla onaylanan Kozlu 1. Etap İmar Planında) 4 ada 48 parsele TİCK (Ticaret+Konut Alanı), B-7 (Bitişik Nizam 7 kat) kullanım karan getirilmişken, 03.10.2016 tarih ve 236 sayılı meclis kararıyla yapılan imar planı değişikliğiyle, parseldeki yapılaşma koşullarının imar adası ölçeğinde uygulanarak TİCK (Ticaret+Konut Alanı), B-16 (Bitişik Nizam 16 kat) kullanım karan getirildiği, taşıt ve yaya yollarında düzenlemelerle birlikte park alanı oluşturulduğu ve sağlık alanında Emsal=1.00, Yençok=9.5 m olarak yoğunluk azaltılışı yapıldığı, planlama alanında nüfus yoğunluğunu artıracak ilave konut alanı oluşturulduğu, mevzuat ve plan notlarında belirtilen değerlerin çok altında park alanı ayrıldığı, kat adetlerinin tayininde bütün yollardaki karşılıklı bina cepheleri arasındaki asgari uzaklık şartına uyulmadığı, bu şekilde Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 22. ve 26. maddelerine aykırı hareket edildiği anlaşıldığından

Kozlu Belediye Meclis Üyeleri Fikret KORKMAZ, Kerim YILMAZ, Tahsin KARAARSLAN, Mehtap EMRAL, Şükrü ALTUNTAŞ, Erşen BALOĞLU, Hikmet AYDIN ve Mustafa ÇAKIR hakkında; 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir."

Pusula'ya ulaşan bilgiye göre 16 kat imarın 7 kata düşürülmesi bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi