Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Serdaroğlu Köyü'nde prematüre olarak dünyaya gelen 16 aylık minik Alparslan Başoğlu, yakalandığı SMA Tip1 hastalığıyla savaşıyor. Alparslan bebeğin tedavisi için gerekli olan para için maden işçileri seferber oldu. TTK Üzülmez Müessesesi'ndr çalışan maden işçileri Alparslan bebek için yardım topladı. Maden işçilerinin yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyasında duygu dolu anlar yaşandı.

Çocukların yaşaması gerektiğini belirten maden işçileri, "Biz maden ciler olarakAlparslan bebeğe dünyanın en helal kazanılmış ücretinden elimizden geldiğince yardımda bulunduk. Allah şifa versin. Tedavi olduğunda Alparslan bebeği ara Özdağ görmek isteriz. İnşallah iyileşir ve bizimle birlikte oynar" dedi.

Oldukça maliyetli bir tedavi gerektiren amansız hastalığın tedavisi ancak yurt dışında ve özellikle ABD'de bazı kliniklerde tedavisi yapılabilmekte. Yaklaşık 2.5 milyon TL tutan tedavi masraflarının yüzde 91'inin toplandığı belirtildi. Madenciler kalan yüzde 11'lik tedavi masrafı için destek verdi.