AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Zonguldak Basın Camiası ile Camlı Köşkte ki kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Türk basının yerelde ki etkilerine ve demokrasiye katkılarına dikkat çeken Çağlayan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Türk Basınının oynadığı role dikkat çekti. Çağlayan konuşmasında, "Basınımızın "O" karanlık gecede yaptığı bu çağrıları yerini bulmuş ve Milli demokrasi FETÖ'cü teröristlerin, dişlerinden kan damlayan cuntacıların ellerinden bir serçe misali kurtarılmıştır" dedi. Kahvaltı programına; AK Parti İl BaşkanI Zeki Tosun, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Ali Nuhoğlu, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, ulusal ve yerel basın temsilcileri ve davetliler katıldı.

"OMUZ OMUZA ÇALIŞTIK"

AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından gazeteciler ile omuz omuza çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Çağlayan, "AK Parti'nin kuruluşundan ve iktidara gelişinden bugüne kadar siz değerli basın mensuplarımız ile birlikte Omuz Omuza görev yaptık. Biliyorum ki siz basın mensupları bizlerle birlikte karda kışta yağmurda çamurda dur durak bilmeden Mahalle mahalle köy köy bizlerle birlikte çalıştınız. Halkımızın ve insanlarımızın doğru bilgilendirilmesinde yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın anlatılmasında ilimizin ihtiyaçları ve sorunları hakkında kamuoyu oluşturulmasında büyük görevler üstlendiğinizin farkında ve bilincinde olduğumuzu, bundan sonra da böyle olacağına inandığımızı bilmenizi isterim." Dedi.

"DEMOKRASİMİZE KATKILARI AZIMSANAMAZ"

Basın mensuplarının demokrasiye ve tam bağımsız ilerleyişte ki katkılarının azımsanamayacak ölçüde olduğunu vurgulayan Ak Partili Çağlayan, "Bizlerin ve partimizin yaptığı hizmetlerin anlatılmasında, yapılan yanlışların dile getirilerek bizlere yapacağınız ikaz ve uyarılarda tarafsızlık ilkesi doğrultusunda hareket edeceğinize inancım ve güvenim tamdır. Siz basın mensupları demokrasimizin temel unsurlarından biri ve en önemlisi olduğunu biliyor ve inanıyorum. Gerek kamu hizmetlerinin hakkaniyetle yürütülmesinde gerek Biz siyasilerin görevlerini icrasında sizlerin etkin bir denetim görevini yerine getirdiğimizi biliyoruz. Demokratik ülkelerde halkın gündemini meşgul eden sorunlar özgürce tartışılarak çözüme kavuşturulur. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin korunup geliştirilmesi Demokratik Toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir. Bu husus ülkemizin itibarını yükselmesiyle de doğrudan ilgilidir. Gazetecilik mesleğini icra eden basın mensuplarımız Türkiye'nin daha demokratik ve tam bağımsız ilerleyişine katkı yapan çalışmalarını fedakarca sürdürmekte." Dedi.

"MİLLİ DEMOKRASİDEN YANA TAVIR ALINMIŞTIR"

15 Temmuz hain darbe girişiminde Türk basınının eşine az rastlanır bir direniş gösterdiğini ve demokrasiden yana tavır aldığına dikkat çeken Çağlayan, "Türk basını tarihi görevlerinden birini ise 15 Temmuz hain darbe girişiminde demokrasi ve milletten yana tavır alarak göstermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın face time üzerinden CNN Türk'e bağlanarak halkımızı meydanlara davet etmesi akabinde hain girişimin özellikle halk eliyle püskürtülmesinde Türk basının payı büyüktür. Daha önce ki darbe girişimlerinde bir gecede manşet değiştirenlere nazaran basının bu duruşu gazetecilik ve televizyonculuğun ilerleme ve gelişim gösterdiğini gözler önüne sermiştir." Dedi.

"DEMOKRASİ BİR SERÇE MİSALİ KURTARILMIŞTIR"

FETÖCÜ teröristlerin Milli demokrasiyi tahakküm altına almaya çalıştığını ancak bunda başarılı olmadıklarına işaret eden Başkan Çağlayan, "Diğer taraftan Türk Basını'nın 15 Temmuz hain darbe girişiminde üstüne düşen vazifeyi sonuna kadar yerine getirmiş hatta devlet televizyonu olan TRT silahların esareti altına alınmaya çalışılmıştır. Bu, şunun göstergesi ki demokrasiden ve milletten yana tavır alan, özgür ve cesur basınımızı ancak silah ile susturma korkaklığına gidildiği ve başarılı olamadıklarıdır. Basınımızın "O" karanlık gecede yaptığı bu çağrıları yerini bulmuş ve Milli demokrasi FETÖCÜ teröristlerin, dişlerinden kan damlayan cuntacıların ellerinden bir serçe misali kurtarılmıştır. " şeklinde konuştu.

"YEREL GAZETELER ADINA OLUMLU GELİŞMELER"

AK Parti iktidarı döneminde yerel gazetelerin ekonomik dar boğazdan çıkmasına yönelik çalışmalar yaptıklarının altını çizen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, "16 yıllık AK Parti iktidarımız döneminde Siz basın mensuplarımızın ve özellikle yerel basınımızın haklarının korunması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sosyal haklarının düzenlenmesinde önemli görevler üstlendik ve başarılı çalışmalar yaptık. Yerel basınımızın en önemli girdi ve kaynaklarından olan resmi ilanlar konusunda sizlerin taleplerini de dikkate alarak basın İlan Kurumu tarafından ilan gelirlerinin arttırılması için önemli çalışmalar yapılmış ve yerel basınımıza destek ve katkılar sağlamıştır.

"BASINIMIZA TOKİ EVLERİ"

Zonguldak'ta basın sitesinin yapılması sürecinde katkılarda bulunduklarının altını çizen Çağlayan, "Zonguldak yerelinde baktığımızda Basın İlan Kurumunda ki gelişmelerin akabinde ise İncivez Mahallesi'nde Basın Sitesi çalışmaları Başbakanlığımıza bağlı TOKİ eliyle yürütülmektedir. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti girişimleri hükümetimizce karşılık bulmuş, Ak Parti Zonguldak ve ZGC girişimleri ile basınımız 3+1 ve 2+1 evlerine yakın zamanda kavuşmaları için çalışmalar başlatılmıştır. Tüm basın camiasına hayırlı olsun." Şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi