15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Ulupınar, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinden yapılanmış olan FETÖ terör örgütü mensupları halkın seçilerek başa geldiği hükümeti indirmeye teşebbüs etti, devletimizi ele geçirmeye çalıştı. Ülkemizin Anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığını ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsü, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiş olan ülke tarihinin en alçak darbe teşebbüslerinden biridir.

Hainlerce tasarlanmış bu darbe teşebbüsü 'Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, hükümetin kararlı tutumu ve en önemlisi milletin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen halkımız tanklara, uçakları ve silahlara karşı göğsünü siper ederek devletimizi savundu. Müthiş, eşsiz bir direniş destanı yazan Türk milleti tarih yazdı.

Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! 15 Temmuz'da evinde rahat oturmaktansa Ülkesi için ölmeyi tercih eden milletimiz, çok sayıda şehit ve gazimizin olduğu bu diriliş destanında hain teröristlere gereken dersi vermiştir.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimine karşı aziz milletimiz, kadını erkeği yaşlısı genciyle canını ortaya koyarak kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan bu haince saldırıya karşı dimdik bir duruş sergileyerek, yeniden bir dirilişe imza atmıştır. 15 Temmuz 2016, bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunun bir kez daha tescillendiği, darbecilere halkın darbe yaptığı, bundan böyle hiçbir gücün, milletin ve iradesinin rehin veya teslim alınamayacağının hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapamayacağının veya iktidar olamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür."

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetimiz ve Devletimizin bekasını, Aziz Milletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan ihanet kalkışması nedeniyle hayatını kaybederek şehadet mertebesine nail olan tüm kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve kadim tarihimizin derinliklerinden bugüne bütün Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, Şanlı Gazilerimize bereketli bir ömür, başımızın tacı Şehit Ailelerimize sabr-ı cemil niyaz ediyor, Aziz Türk Milleti'ne nice bin yıllar sürecek esenlikler diliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi