Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim elemanları tarafından düzenlenen programda 15 Temmuz'da hayatını kaybeden 249 şehit için Kur'an okunup, dualar edildi.
Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından "15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı" gerçekleştirildi. Bartın Merkezde yer alan Hoca Ahmet Yesevi Cami'nde kılınan Cuma namazı öncesinde başlayan programda öğretim elemanları tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yunus Abdurahimoğlu tarafından yapılan konuşmada ise 15 Temmuz'da yaşananların anlamı ve önemi üzerinde duruldu. Cuma hutbesinin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Coştu tarafından verildiği programda, Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Köycü ise şehit ve gazilerimiz için dua etti.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını kaydederek "Bugün 15 Temmuz 2016 tarihinde canı pahasına, gözü dönmüş darbecilerle mücadele ederek ebediyete intikal eden 249 şehidimizin hatırasını yad etmek ve rahmet ile anmak için biraraya geldik. Şehitlerimizin arkasından Kur'an-ı Kerim okuyan hocalarımız, ettikleri dualarla bizleri duygulandırdı. Bu hislerle, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi