Zonguldak'ta 15 Temmuz gecesi sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla hakim karşısına çıkan akademisyenin yargılanmasına devam edildi.
15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında gözaltı kararı çıkartılan ve çıkartıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan akademisyen A.F.M.'nin yargılanmasına devam edildi.
Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçlamasıyla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan tutuksuz sanık A.F.M., suçlamaları kabul etmedi. 15 Temmuz gecesi sosyal medyadan paylaşım yaptığını ancak paylaşımlarında darbe girişiminin sonucuyla ilgili bir şey istemediğini ifade eden sanık şu ifadeleri kullandı:
"Tarafıma yapılan suçlamaları kabul etmiyorum. 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimi olmuştur. Mersin'de yazlıktaydım birçok kişi gibi ben de olanları sosyal medya ve televizyonlardan takip ettim. Sosyal medyadan yazmış olduğum paylaşımlar oldu. Ben bu paylaşımlarda herhangi bir kurumu veya darbeyi destekleyici bir paylaşımda bulunmadım. 22 Ağustos 2016 tarihinde polis, evimde arama yaptı ve gözaltına alındım. Ben paylaşımlarımda darbenin başarıya ulaşmasıyla ilgili bir şey istemedim. Herhangi bir şekilde ne benim ne de ailemin böyle bir terör örgütü ile hayatımın hiç bir anında birlikteliğimiz olmamıştır. Ben iktidarı destekleyen biri değilim."
Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Pusula Gazetesi