15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz Gazisi Levent Deveci, Taşköprü halkıyla bir araya geldi.
Taşköprü Cumhuriyet Meydanın gerçekleşen 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde konuşmacı olarak katılan Gazi Levent Deveci, darbe gecesinde neler yaşandığını anlattı. Program ilçe müftülüğü din görevlileri tarafından dua ve ilahilerle başladı. Daha sonra kürsüye gelen 15 Temmuz Gazisi Levent Deveci, "Olayı televizyonda görür görmez abdest alıp ailemle vedalaştım. Evden çıkarken kızım ağlamaya başladı. Gözlerim dolu bir şekilde evden çıktım ve artık benim bir ailem yoktu. Bize ateş edeceklerini düşünmüyorduk. Çünkü dilimizde sadece tekbir vardı. Bu kadar adi olacaklarını ve bayrağımıza kurşun sıkacaklarını düşünemedik. Bir amaç için evden çıktım ve Kısıklı'ya gittim. Oradan 20'ye yakın gençle köprüye gittim, yerlerde yatan yaralı insanlar vardı, kadın, çocuk genç, yaşlı vardı. Motor bisikletli arkadaşımın üstüne bir şarjör mermi boşalttılar ve almaya gelen ambulansı bile taramışlardı. 12'ye kadar 100 kişiydik daha sonra ise Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra 50 binler 100 binler geldi. Selalar verilmeye başlanınca olayın ciddiyeti daha da iyi ortaya çıktı. Bir tane keskin nişancıları vardı her tarafa ateş ediyorlardı. Çok sayıda kardeşimiz şehit oldu. Bu hainler o gece hastanelere giden yolları da kapatmışlardı. Yani hainlik üstüne hainlik, şerefsizlik üstüne şerefsizlik yapıyorlardı" dedi.
Programda konuşan Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel de, "Hain kalkışma etkisini özellikle İstanbul ve Ankara'da etkisini gösterdi. Biz haberi alınca böyle bir şey olamaz böyle bir kalkışmaya bu millet izin vermez diyerek haberi alır almaz meydanlara indik. Milletimiz darbeyi geri püskürttü ve kazanan bizler yani demokrasi oldu. 15 Temmuz gecesi ve bu topraklar için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum gazilerimize de acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise, "Bu hain kalkışmanın bu millet tarafından nasıl bastırıldığını bu bayrağa bu vatana nasıl sahip çıkıldığını canını ortaya koyan bir gazi kardeşimizin anlattığı gibi hainler her yoldan bu vatana saldırdılar. Bu millet hainliği asla unutmaz hele hele Taşköprülüler asla ve asla unutmaz. Şunu gerçekten yürekten söylüyorum iyi ki bu kadar vatan sevdalısı ve inanç sevdası bu milletin yöneticisiyim ve her zaman onur ve gurur duyuyorum. Bir daha bu millet inşallah hain kalkışmaları yaşamayacak ve bundan çok çok ders çıkaranlar olacaktır. Bu milletin inancı ve duası ile her şeyi atlatacağız" şeklinde konuştu.
Kaymakam Yüksel ve Belediye Başkanı Arslan, 15 Temmuz Gazisi Levent Deveci'ye plaket taktim ederek ilçeye teşriflerinden dolayı teşekkür ettiler. Programın sonunda vatandaşlara keşkek ve tatlı ikram edildi.

Editör: Pusula Gazetesi