Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 15 Temmuz şehitleri adına resim sergisi açıldı.

Resim sergisinin açılışına, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan katıldı.

Vali Erdoğan Bektaş, 15 Temmuz Fetullahçı Terörö Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından planlan hain darbe girişiminin unutulmamasına dikkat çekerek, "Bu fotoğrafları gördüğümüz zaman tüylerimiz diken diken oldu. Aradan zaman geçince unutuluyor insan hafızası unutmaya mahkumdur. Unutunca da bu olaylar hiç yaşanmamış gibi, ama sizde bizde bu olayları yaşadık. Şuanda her yer güllük gülistanlık, herkes işinde gücünde normal hayat devam ederken normal cuma akşamı kalkıyoruz, böyle bir tablo ile karşılaşıyoruz. Arkasında vatandaş millet olaya el koyuyor iradesine sahip çıkıyor seçtiklerine sahip çıkıyor."

"15 TEMMUZ ÇOK ÖNEMLİ BİR VURGU"

"Milletimiz bu hain planı devre dışına bırakıyor. Aklımıza ne geliyor bu komşu ülkelerimizde bu olaylar hala devam ediyor. Demek ki neymiş, bizim milletimiz bizim insanımız olaylara ağırlığını koymasaydı, o tankların üstüne altına girmeseydi 253 şehit olmasaydı 2000 küsur yaralanmayı göze almasaydı, belki bizim de ülkemiz şuan bu fotoğrafları yaşamaya devam ederdi. 15 Temmuz çok önemli vurgu. Bizim milletimizin tarihinde milli refleksin devreye girdiği nadir olaylardan biri. Çanakkale'dir. Burada milletimiz kendi bekası için bedel ödediği apaçık ortadadır. Bunu unutmamalıyız. Şehitlerimizi rahmetle anmalıyız. Yakınlarına sahip çıkmalıyız gazilerimize yardım etmeliyiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi