Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerin programı belli oldu.

Ereğli Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, etkinliklere dün yaz Kur'an kurslarında öğrenim gören öğrenciler ile birlikte Gülüç Site Camisi'nde İlçe Müftülüğü tarafından "Şehitlerimizi Anma Özel Programı" düzenlenmesi ile başlandı. Dün ayrıca, 15 Temmuz gazi ve şehit ailelerine ziyaretler kapsamında üç aileye ziyaretler yapıldı.

Bugün günü ise, yaz Kur'an kurslarında "Şehitlerimizi Anma Özel Programı" düzenlenecek. Cuma namazı öncesinde Ali Molla Camisi'nde şehitlerimizin ruhu için "Mevlid-i Şerif ile Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı" düzenlenecek. Program ertesinde halk tarafından okunan hatmi şeriflerin duaları gerçekleştirilecek. Aynı gün Cuma namazında Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan özel hutbe okunacak. Merkez Ali Molla Camisi'ne Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen afiş asılacak.

RADYOLARDA SÖYLEŞİ YAPILACAK

Etkinliklerin üçüncü günü olan yarın ise, Ereğli Müftülüğü görevlileri Değişim Radyo ve Can Radyo'da söyleşilere katılarak, 15 Temmuz'un anlamı konusunda görüşlerini anlatacak.

Aynı gün saat 14.00'te Ereğli Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklularla da söyleşiler gerçekleştirilecek. Cumartesi günü etkinlikleri ilçedeki şehit ailesi ve yakınları ile gazi ve gazi aileleri için Zonguldak Valiliğince il merkezinde akşam yemeği verilmesiyle son bulacak.

ANA ETKİNLİKLER 15 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz 2018 Pazar günü etkinlikler saat 11.00'de Kestaneci Mahallesi'ndeki şehit mezarlıklarını ziyaret ve ruhlarına Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayacak. Mezarlık ziyaretleri 11.30'da Merkez Şehit Mezarlığı, 12.15'te Belen Mahallesi şehit mezarlıklarında devam edecek.

15 Temmuz 2018 Pazar günü, ana etkinlikler kapsamında saat 20.00'de başlayacak. Tören boyunca "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi' ve "Anı Defteri' nöbet alanında açık tutulacak. Demokrasi Nöbeti, saat 20.00'de Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayacak.

Tören kapsamında 20.30'dan başlamak üzere cami ve minarelerin ışıkları 16 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 05.23'e kadar açık tutulacak.

Törende protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Müftülük tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın programı uygulanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce belirlenecek öğrenciler tarafından vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik ile ilgili şiirler okunacak. Program boyunca belirlenen müzikler çalınacak, günün önemine ilişkin belgeseller yayınlanacak.

SABAHA KADAR SÜRECEK

Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programlar gece yarısından sonra da devam edecek. Geceyarısından sonra, 16 Temmuz 2018 Pazartesi günü ilçedeki tüm camilerde eşzamanlı olarak salalar okunacak. Program sabah saatlerine kadar devam edecek.

Etkinliklere protokol ve halktan yoğun katılım bekleniyor.(

Editör: Pusula Gazetesi