Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, Zonguldak'ın ve ülkenin 2020 yılını değerlendirerek Filyos Projesi ve Filyos Liman inşaatı hakkında eleştirilerde bulundu. Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın Filyos Limanı'nın 15 Temmuz 2019'da açılacağını söylemesinin üzerinden 1,5 sene geçtiğini belirten Burak Erol '15 Temmuz 2019 Demokrasi ve Şehitler Günün'de Filyos Limanı açılacak' dedi. Arkasından şu cümleleri sarf etti; Ak Parti söz veren, verdiği sözü de yerine getiren partidir. Bugün 25 Aralık 2020 liman inşaatı devam ediyor. Takdiri sizlere bırakıyorum" dedi.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, 2020 yılında kentin siyasi ve ekonomik durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ülke gündemine dair konuları da değerlendiren Burak Erol, Filyos Endüstri Bölgesi, halk otobüsü ve asgari ücret ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Filyos Liman Projesi'nin açılış tarihinin çok geciktiğini belirten Burak Erol "9 Aralık 2016 tarihinde Filyos Limanı temel atma töreni ve 72 tesisin toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım '15 Temmuz 2019 Demokrasi ve Şehitler Günün'de Filyos Limanı açılacak' dedi. Arkasından şu cümleleri sarf etti; Ak Parti söz veren, verdiği sözü de yerine getiren partidir. Yapmayacağımız, yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik, her sözü de yerine getirdik' diye söyledi ve gitti. Bugün 25 Aralık 2020 liman inşaatı devam ediyor. Takdiri sizlere bırakıyorum" dedi.

"BU MİLLET EVİNE NASIL EKMEK GÖTÜRECEK, GEÇİMİNİ NASIL SAĞLAYACAK?"

Başkan Erol, Corona Virüs sürecinde hat safhada ekonomik kriz yaşandığını belirterek şöyle konuştu; "Bilim adamları virüse, iktidar krize çare bulmalı. Şu an ülkemizin ve bütün insanlığın en önemli sorunu şüphesiz içinde bulunduğumuz Covid 19 salgın süreci. Salgının ne zaman biteceği hala net olarak kestirilemediği gibi İngiltere'den gelen mutasyon haberleri de bir paniğe sebep oldu. Burada bir noktaya dikkatlerinizi çekmek istiyorum; pandemiye çare bulmak bilim adamlarının görevi, ancak pandeminin sebep olduğu ekonomik ve sosyal krizlere çare bulmak ise iktidarların görevidir. Türkiye'de var olan ekonomik kriz pandeminin de etkisi ile iyice derinleşmiş durumdadır. Milletimiz koronavirüs ve ekonomik kriz arasında tercih yaptırılmaya mecbur kalmıştır. Bakınız yumurtaya yüzde 100 zam geldi; tanesi 1 TL'yi geçti. Bu millet evine nasıl ekmek götürecek, geçimini nasıl sağlayacak, kirasını, elektriğini, doğalgazını nasıl ödeyecek?"

"İKTİDAR HERKESE ŞİMDİLİK 1000 TL'LİK DESTEK VERMELİ"

TÜİK'in asgari ücret teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Burak Erol, şunları söyledi; "Bu noktada dün TÜİK'in açıklamış olduğu asgari ücretle ilgili teklifi dile getirmek istiyorum. TÜİK yaptığı çalışmalar neticesinde asgari ücret 2792 lira olmalı! Tabi bu da ağır işçiler için, orta ağırlıktaki işler için 2507 lira hafif işler içinde 2339 lira! Biz asgari ücretten yani açlık ve tokluktan bahsediyoruz. Siz bir defa önce herkesin karnının doymasını teminat altına almakla mükellefsiniz. Bu arkadaşlar "ekmek yoksa pasta yesinler" mantığından hala kurtulamadılar. Demek ki çevrelerinde açlık çeken kimse yok. Ne yazık ki halktan bütünüyle koptular. Çözüm önerilerimiz bu noktada milletimizin yaşadığı sorunlara bigane kalınması, kulak verilmemesi kabul edilemez. Çok acil bir şekilde destek paketi açıklanmalıdır. Bizim destek paketinde olmasını arzu ettiğimiz öneriler ise şunlardır; daha önce de dile getirmiştik, herkese iktidar şimdilik 1000 TL'lik destek vermelidir. İşletmelere; elektrik, doğalgaz, su desteği verilmeli. Bu süreçte işini kaybetmiş, garsonlar, günlük yevmiye ile çalışan vatandaşlarımız, servis şoförleri ve kantincilerimiz için nakit desteği verilmelidir. Kredi paketleri yerine işletme sahiplerine ve esnafımıza hibe destekleri yapılmalıdır."

"AK PARTİ SÖZ VEREN, VERDİĞİ SÖZÜ DE YERİNE GETİREN PARTİ

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, Zonguldak'ın kronikleşmiş sorunlarına değinerek şunları söyledi; "Filyos - Zonguldak yolu acilen bitirilmeli. Filyos liman projesi ve Filyos endüstri bölgesi belli bir noktaya geldi. İşletmeye alınacak lakin Zonguldak ile bu bölgeyi birleştiren bir yolumuz yok. Bu yol hizmete açılmazsa derin sıkıntılar ile karşılaşacağımız aşikardır. Halk otobüsü Zonguldak Belediyesi iktidarın elinde bulundurduğu Zonguldak Belediye yönetimi halen bu soruna çözüm bulamadı. Halk otobüsü işletmesi faaliyete başlayamadı. Bir çok soru işareti ortada duruyor. 2021 ocak itibariyle inşallah hizmete başlar. Filyos Liman Projesi'nin hangi aşamada olduğu, ne zaman biteceği konusu tam bir muamma. 9 Aralık 2016 tarihinde Filyos Limanı temel atma töreni ve 72 tesisin toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım '15 Temmuz 2019 Demokrasi ve Şehitler Günün'de Filyos Limanı açılacak' dedi. Arkasından şu cümleleri sarf etti; Ak Parti söz veren, verdiği sözü de yerine getiren partidir. Yapmayacağımız, yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik, her sözü de yerine getirdik' diye söyledi ve gitti. Bugün 25 Aralık 2020 liman inşaatı devam ediyor. Takdiri sizlere bırakıyorum."

Filyos Endüstri Bölgesi'ne atanan Tosyalı Holding firması hakkında değerlendirme yapan Erol "Filyos Endüstri Bölgesi yönetici şirket atandı . Öncelikle bölgemize hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum. 6 Ağustos 2019 yılında yayınlanmış, endüstri bölgeleri yönetmeliğine göre yönetici şirket atama usulü, gelir ve giderleri , yönetici şirketin görev ve sorumlulukları belirlenmiştir. Yönetici şirket tarafından gerekli harcamaları karşılanarak yatırıma hazır hale getirilen bölgelerde irtifak hakkı tesis edilen ve/veya kullanma izni verilen araziler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının devir ve alt kiralamaya yönelik düzenlemeleri çerçevesinde ve her türlü sorumluluk kendisine ait olmak üzere yönetici şirket tarafından parseller halinde veya işletme binaları da yapılmak suretiyle yatırımcılara devredilebilir veya kiralanabilir.

"YATIRIMCILARA DEVİR VE KİRALAMADAN ELDE EDECEĞİ GELİR ARASINDA ÖNGÖRÜLEN KAR MARJI NE KADARDIR?"

"Soru 1: Yönetici şirket endüstri bölgemizin yatırıma hazır hale getirilmesi konusunda kendi öz kaynaklarından ne kadar bir harcama yapmayı planlıyor? Soru 2: Yönetici şirket Endüstri Bölgesinin yatırıma hazır hale getirilme maliyeti ile endüstri bölgemizde bulunan arazi, bina gibi değerlerin yatırımcılara devir ve kiralamadan elde edeceği gelir arasında öngörülen kar marjı ne kadardır? Türkiye'nin geçmişine, değerlerine uygun bir şekilde, ekonomik, sosyal ve değerler açısından en kısa zamanda düzlüğe çıkması, refah düzeyini artırması, model bir ülke olması en büyük dileğimizdir. 2021 yılının ülkemize milletimize, devletimize, dünyamıza tüm insanlığa hayır, bereket, sağlık ve huzur getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Toplantımıza teşrif eden tüm basın mensubu arkadaşlarımızı tekrar saygıyla selamlıyor, teşekkür ediyorum."