Zonguldak Belediyesi, belediyeye kira, ecrimisil, su, emlak ve imar cezası borcu olan mükellefler ile ilgili çalışmasını sürdürüyor.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, 1 Ekim'de yaptığı açıklamada belediyeye borcu olanlara 15 Ekim'i son tarih olarak göstermiş ve borcunu ödemeyenlere hukuki işlemleri ve tahliyeleri başlatacağını söyledi.

Zonguldak Belediyesi'nin bazılarının çift dükkan olmak üzere 237 iş yeri sahibi kira ve ecrimisil bedeli ödüyor. 11 milyon TL. olan kira ve ecrimisil borçlarının 8 Milyon TL.si yapılandırılarak tahsil edildi.
Zonguldak Belediyesi'nin toplamda 40 milyon TL. alacağının olduğu, 29 milyon TL' sinin peşin ve yapılandırma şeklinde tahsil edildiği belirtildi. Kira ve ecrimisil bedeli ödeyenlerin sadece yüzde 25'i nin düzenli olarak ödeme yaptığı belirtilirken yapılandırma yapmayan sadece 5 işyerinin kaldığı belirtildi.
Belediyenin geriye kalan 11 milyon borç için sıkı bir çalışma yaptığı ve bugün ödeme yapmaya gelmeyenler için Valiliğe yazı yazılarak tahliye kararının çıkartılacağı belirtildi.